η στράτα του Ψηλορείτη
η στράτα του Ψηλορείτη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών υπό την αιγίδα του δήμου Μυλοποτάμου και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά τη «Στράτα του Ψηλορείτη» την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, που σε συνεργασία με τους Συλλόγους Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ-ΑΛΚΥΟΝΗ και την Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΦΟΙΝΙΞ» θα πραγματοποιήσουν απελευθέρωση άγριων πτηνών (γερακίνες & βραχοκιρκίνεζα) στο οροπέδιο του Μυγερού.

Τα άγρια πτηνά προέρχονται από διάφορες περιοχές της Κρήτης και παραδόθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης τραυματισμένα, δηλητηριασμένα ή εξαντλημένα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για θεραπεία και ανάρρωση στα Κέντρα Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ-ΑΛΚΥΟΝΗ, απ’ όπου επιστρέφουν υγιή και δυνατά για να απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η απελευθέρωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), και ειδικότερα για τις ανάγκες των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών κοινωνιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos