ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ως γνωστόν στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου λειτουργεί Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού (αριθμ. Φ.Ε.Κ. 1275, τ.2, 71996/1879).

Η Σχολή έχει έδρα τη Νεάπολη και τμήματά της λειτουργούν στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, στο Κέντρο Ποιμαντικής Διακονίας Αγίας Τριάδος του Αγίου Νικολάου,

στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Λιμένος Χερσονήσου και στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Μαλίων.
Διευθυντής της Σχολής είναι ο πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Πλαΐτης, τον οποίον πλαισιώνουν εκλεκτοί συνεργάτες.

Η φοίτηση στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής είναι πενταετής. Στο τέλος κάθε διδακτικού έτους διεξάγονται προαγωγικές, πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις, από επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής, μετά την αποφοίτησή τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πτυχίο η Δίπλωμα, με το οποίο μπορούν να διδάξουν ως καθηγητές σε μουσικά σχολεία ή ακόμη να αποκατασταθούν σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα.

Οι Σπουδαστές της Σχολής συγκροτούν Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία, που πραγματοποιεί μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ε.ε. και ώρα 6.00 μμ. στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Για πληροφορίες – εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον γραμματέα της Σχολής π. Εμμανουήλ Πατεράκη, στο τηλ. 6973612280.

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι στην Μητρόπολή μας λειτουργεί Σχολή Αγιογραφίας, η οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σελλινάρι.

Στην Σχολή διδάσκεται η τέχνη της αγιογραφίας της Κρητικής Σχολής που μας κληροδότησε έργα απαράμιλλης τέχνης και έκφρασης.

Υπεύθυνος της Σχολής είναι ο π. Θεμιστοκλής Ματθαιάκης, αγιογράφος.

Οι εγγραφές γίνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στο υπεύθυνο της Σχολής στο τηλ. 6991011979.

Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Αγιογραφίας θα τελεσθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ε.ε. στις 6.00 μ.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σελλινάρι.

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos