Τα Μυστικά του Δάσους από το 1ο Δ.Σ. Αγίου Νικολάου
Τα Μυστικά του Δάσους από το 1ο Δ.Σ. Αγίου Νικολάου

Μετά την εικαστική έκθεση “Νοιάζομαι και δρω ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ” από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας, σειρά έχει η μουσικοθεατρική παράσταση της ΣΤ2 τάξης του Σχολείου, η οποία παρουσιάζει το έργο “Τα μυστικά του δάσους”

των Στίβεν Σοντχάιμ και Τζέιμς Λαπίν, την Παρασκευή 8/6 και το Σάββατο 9/6 και ώρα 20.00 στο Κιν/τρο ΡΕΞ. Η θεατρική παράσταση εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια του προγράμματος ‘’Νοιάζομαι και δρω’’ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο με διάφορες δράσεις σχετικές με την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της προσφοράς στους μαθητές μας.

Την πρωτοβουλία και το συντονισμό για το ανέβασμα του έργου έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί κ. Πάτρα Φαρσάρη και ο κ. Άγγελος Βασιλάκος, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τους μαθητές να ‘’ζωντανέψουν’’ ήρωες, και όχι μόνο, των κλασικών παραμυθιών, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Ραπουνζέλ, η Σταχτοπούτα, ο Τζακ και η φασολιά του, έναν φούρναρη με τη γυναίκα του, πρίγκιπες και φυσικά μια μάγισσα, οι οποίοι συναντιούνται και οι ιστορίες τους ανακατεύονται σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, γι αυτό το τόσο απαιτητικό έργο. Όμως, η ικανοποίηση του επιτυχημένου αποτελέσματος, χωρίς σκληρή  δουλειά και έντονη προσπάθεια δεν υπάρχει. Και αυτό το έμαθαν καλά οι μικροί μας ηθοποιοί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν όχι μόνο να αποσπάσουν το χειροκρότημα των θεατών αλλά και να συνεισφέρουν με την ηθοποιία τους στην ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου.

Στο πλευρό τους οι μαθητές έχουν τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Σχολείου που με πάθος υποστηρίζουν τις καλλιτεχνικές– και όχι μόνο- αναζητήσεις τους, τους πάντα πρόθυμους γονείς τους καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Ελπίζουν ότι θα τύχουν της ίδιας ανταπόκρισης και υποστήριξης από την τοπική κοινωνία. Είμαστε λοιπόν σε αναμονή για τις παραστάσεις!

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 8/6 και Σάββατο 9/6

Ώρα 20.00, ΚΙΝ/ΤΡΟ ΡΕΞ,

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Καθημερινά 7.30-8.15 στο σχολείο, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη απόγευμα: Καροφυλάκη Χρύσα τηλ. 6948304379 και Παρασκευή και Σάββατο 18.00-20.00 στο Κιν/τρο ΡΕΞ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Φαρσάρη Πάτρα – Βασιλάκος Άγγελος

Μουσική επιμέλεια: Φαρσάρη Πάτρα

Κατασκευή σκηνικών: Φαρσάρη Πάτρα, Μαυροδοντίδου Αλεξάνδρα, Βασιλάκος Άγγελος

Παίζουν:

Κοκκινοσκουφίτσα: Ειρήνη Παπαφραγκάκη

Σταχτοπούτα: Γιασεμή Χουλιάρα

Μάγισσα: Καλλιόπη Κοϊνάκη

Φουρνάρισσα: Ιρίνα Σκυβάλου

Φούρναρης: Μάνος Μπρόκος

Τζακ: Γιάννης Συμινελάκης

Μητέρα του Τζάκ: Μαρία Τσιριγώτη

Αφηγήτρια 1: Χρύσα Τραντά

Αφηγήτρια 2: Αλζανάτ Χατζηδάκη

Ραπουνζέλ: Εριόνα Τσούνι

Πρίγκιπας Σταχτοπούτας: Θανάσης Καλτσάς

Πρίγκιπας Ραπουνζέλ: Τίτος Τζανάκης

Γαλατούλα και οδηγός άμαξας : Γιώργος Πεδιαδίτης

Λύκος: Μίλαν Στογιάκοβιτς

Μητέρα Σταχτοπούτας: Ραφαέλα Σαριδάκη

Τροβαδούρος: Θαλής Σγουρός

1ο Λαχανικό : Φρένσι Σκεντέρι

2ο Λαχανικό : Φάτμα Σμέλι

3ο Λαχανικό : Μαρία Ζαχαριά

4ο Λαχανικό : Εμμανουέλα Νεραντζούλη

Πατέρας φούρναρη: Γιάννης Φραγκάκης

Αξιωματικός: Σενάντ Περβίζι

Αδελφή Σταχτοπούτας : Λόρι Νουράι

Αδελφή Σταχτοπούτας : Μαριάμη Τσιχλάντζε

και Μητριά η κυρία Μαυροδοντίδου Αλεξάνδρα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos