Τα μωρά τα φέρνει ο ΠελαργόςΤο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης επέλεξε να παρουσιάσει για το φετινό χειμώνα την ξεκαρδιστική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου- Μιχάλη Ρέππα «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός». Έτσι μετά την πετυχημένη παρουσία του στην Αθήνα το έργο τώρα το γνωρίζουν και οι κάτοικοι της Κρήτης.
 
Το έργο βασίζεται σε μια νουβέλα του Πιότρ Γιακόφσκι. Η δράση μεταφέρει το θεατή στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν το τέλος του πολέμου του 1940. Εκεί, οι ζωές επτά ανθρώπων μπλέκουν και οι τύχες τους ενώνονται. Αφορμή για τις εξελίξεις, είναι ένας «πελαργός», ο οποίος φέρνει την ίδια χρονική περίοδο, στο ίδιο σπίτι, δύο μωρά.
 
Είναι μία ρεαλιστική κωμωδία καταστάσεων στη οποία το γέλιο , η λύπη, οι μνήμες εναλλάσσονται με τέτοιο τρόπο που το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο ως την κάθαρση.
 
Ο Θανάσης Θεολόγης έχει σκηνοθετήσει την παράσταση, την επιμέλεια των σκηνικών και των κουστουμιών έχει η Βάλια Μαργαρίτη, ενώ για τη μουσική επιμέλεια είναι υπεύθυνη η Δέσποινα Δρακάκη.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Καλατζόττουλος, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θεόδωρος Ιγνατιάβης, Δέσποινα Ψαρροπούλου, Νίκος Βασιλάκης, Ιωάννα Δελάκσυ, Χρήστος Ραχιώτης.
 
Στο Λασίθι θα δοθούν δύο παραστάσεις στην Ιεράπετρα και στη Σητεία. Στην πόλη της Ιεράπετρας η παράσταση θα παιχτεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην αίθουσα του Παραλιακού Σχολικού Συγκροτήματος. Στη Σητεία θα παρουσιαστεί την επόμενη μέρα στις 20:30 στην αίθουσα του Πολύκεντρου. Και οι δύο παραστάσεις επιδοτούνται από τους δύο δήμους αντίστοιχα.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos