Το ξέρουν όλοι, βραβευμένη κοινωνική ταινία

Με την τελευταία ταινία του διάσημου Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, ολοκληρώνονται για το 2019 οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται το ψυχολογικό δράμα “Το ξέρουν όλοι – Todos lo saben”, Ισπανικής παραγωγής 2018 και διάρκειας 132′. Πρωταγωνιστούν οι πασίγνωστοι ισπανόφωνοι ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν, Μπάρμπαρα Λένι.

Η ταινία ξεκινά με την άφιξη της Λάουρα, της έφηβης κόρης της και του μικρότερου γιου της, στην Ισπανία. Μετά από χρόνια στην Αργεντινή, η 40χρονη Λάουρα επιστρέφει στην γενέθλια επαρχιακή πόλη της για το γάμο της αδελφής της. Όμως στη γαμήλια γιορτή κόβεται ξαφνικά το ρεύμα και το κορίτσι εξαφανίζεται.

Η μυστηριώδης απαγωγή αναγκάζει τον Αργεντινό σύζυγο της να κινητοποιηθεί και εκείνη να ξεκινήσει μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα λύτρα, ελπίζοντας να ξαναδεί την κόρη της ζωντανή…

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος») επιστρέφει με ένα αγωνιώδες δράμα χαρακτήρων. Χαρτογραφεί τη μικρή κοινωνία του χωριού και εξερευνά τις ισορροπίες στις ανθρώπινες και ειδικά στις οικογενειακές σχέσεις .

Η εξαφάνιση του κοριτσιού αποτελεί το έναυσμα για μια σειρά από αποκαλύψεις, συγκρούσεις και μυστικά που η οικογένεια έχει θαμμένα, αν και στις μικρές κοινωνίες, τα μυστικά ίσως τελικά να μην είναι και τόσο “μυστικά”…

Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, με την Πηνέλοπε Κρουζ να επιδεικνύει εξαιρετική υποκριτική ωριμότητα, πλαισιωμένη από τους εξίσου χαρισματικούς ηθοποιούς Χαβιέ Μπαρδέμ και Ρικάρντο Νταρίν.

Και ο ίδιος ο Φαραντί αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι σπουδαίος σκηνοθέτης, αλλά παραμένει και εξαιρετικός σεναριογράφος, καθώς ξεκινά από ένα οικογενειακό δράμα για να ξεδιπλώσει τελικά μια διορατική κοινωνική μελέτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, πληροφορίες για τον σκηνοθέτη στην ιστοσελίδα μας http://kileagn.com/?page_id=13093

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos