Το Ταξίδι της Φάλαινας, βραβευμένη, κοινωνική ταινία από Ρωσία

Με την βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία “Το Ταξίδι της Φάλαινας – The Whaler Boy” συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ταλαντούχου, νέου, Μοσχοβίτη σκηνοθέτη Φίλιπ Γιούριεφ. Η πολυβραβευμένη ταινία είναι παραγωγής Ρωσίας-Πολωνίας-Βελγίου 2020 και πρωταγωνιστούν οι: Βλάντιμιρ Ονόκοφ, Κριστίνα Άσμους, Βλάντιμιρ Λιουμπίμτσεφ.

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, που εκτυλίσσεται στην χερσαία περιοχή του Βερίγγειου Πορθμού, στο σημείο όπου η Ρωσία απέχει μικρή απόσταση από την Αλάσκα. Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριό ζει μαζί με τον τυφλό παππού του, ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος φαλαινοθήρας. ΄Εχοντας περιορισμένες επιλογές, ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του χωρίς σκοπό και ενδιαφέροντα. Μοναδικό παράθυρο στον έξω κόσμο το διαδίκτυο, όπου θα “ανακαλύψει” την Hollysweet_999, μια όμορφη, σέξι κοπέλα από τις Η.Π.Α. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αλλά όταν διαπιστώνει ότι συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, αποφασίζει να τολμήσει μια αδιανόητη οδύσσεια…

Ο πρωτοεμφανιζόμενος δημιουργός περιγράφει λιτά, αλλά όχι στεγνά, την καθημερινότητα που σπρώχνει τον ανήσυχο ψυχικά και σωματικά νεαρό στην αγκαλιά μιας σέξι φαντασίωσης. Διηγείται την ιστορία του χωρίς δραματική ή συναισθηματική υπερβολή και τη διανθίζει με πικάντικο, αισιόδοξο χιούμορ και απελευθερωτικά ονειρικές εικόνες, προκαλώντας τον θεατή να ακολουθήσει τον Λέσκα στο συναρπαστικό του ταξίδι ενηλικίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, φωτογραφίες, trailer στην ιστοσελίδα μας.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η αίθουσα προβολής λειτουργεί με πληρότητα 50% και είναι μικτού τύπου (εμβολιασμένοι και μη). Οι θεατές κατά την είσοδο πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test και την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο.

Το Ταξίδι της Φάλαινας (The Whaler Boy) Official Trailer Eng Subs

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos