Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της όμορφης γιορτής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος
Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της όμορφης γιορτής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος

Με τη συμμετοχή των παιδιών όλων των Κατηχητικών Συνάξεων της επαρχίας Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του παραλιακού σχολικού συγκροτήματος μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Η αίθουσα πλημμύρισε από τα χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών από όλη την επαρχία, καθώς δεκάδες μικρά και μεγάλα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συνάξεων της ευρύτερης περιοχής έψαλαν τα κάλαντα διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας, απήγγειλαν ποιήματα του Δωδεκαημέρου και τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Επίσης παρουσίασαν θεατρική παράσταση «Xριστούγεννα της γιαγιάς Πανώφ», που αποτελεί μια διασκευή του γνωστού έργου του Λέων Τολστόι «Μια ξεχωριστή ημέρα του μπαρμπα-Πανώφ» και το θεατρικό μονόπρακτο «Χριστούγεννα στό κάστρο», βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τα παιδιά παρουσίασαν τα παραδοσικά Χριστούγεννα των Ρωμηών, κάνοντας μια συνοπτική αναδρομή στα έθιμα και τις παραδόσεις αιώνων.

Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της όμορφης γιορτής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη τα παιδιά και τους νέους των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, γιατί πέτυχαν να μεταδώσουν και να αποδώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το ουσιαστικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και της Θείας Επιφανείας σε αντίθεση με την επικρατούσα ατμόσφαιρα των ημερών που παρασύρει πολλούς χριστιανούς να εορτάζουν με πολλά λαμπιόνια και χάρτινα πρόσωπα γύρω από τη φάτνη του Χριστού, χωρίς όμως να εορτάζουν πνευματικά και βιωματικά τα Χριστούγεννα, μαζί με τον Χριστό. «Έχομε χρέος να δώσουμε στέρεη και καθαρή τροφή στα παιδιά μας. Να τα διδάξομε για την παράδοση και το Χριστό, γιατί το σημερινό πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι πρόβλημα αγωγής. Τα παιδιά παιδεύουν τους μεγάλους, αλλά εκπειδεύονται όταν επιμένουμε. Στόχος μας πρέπει να είναι να γεννηθεί στις καρδιές όλων μας ο Χριστός, ο οποίος θα λύσει όλα τα προβήματα».

Επίσης, ευχαρίστησε τους Κληρικούς και τους κατηχητές και κατηχήτριες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να μεταδώσουν τη διδασκαλία και το βίωμα της πίστεώς μας στα παιδιά και τους νέους, τον Δήμο Ιεράπετρας για την παραχώρηση της αίθουσας, τους συντελετές της εκδήλωσης και τον κ. Β. Μπαλοθιάρη για τη δωρεά ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε ενθύμια δώρα στα περίπου 150 παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους να γεννηθεί στην καρδιά τους ο Χριστός καλό και να ζήσουν ένα ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της περιοχής, οι γονείς των παιδιών και πολύς κόσμος όλων των ηλικιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos