Ωδείο Τέχνης Κρήτης, μια ιδιαίτερη μουσική χρονιά
στην αίθουσα εκδηλώσεων

Μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά, εξ αιτίας της πανδημίας του Covid 19, ολοκληρώθηκε. Οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσουμε ήταν πολλές, όμως σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο  (ΥΠ.ΠΟ.Α.) και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την καθορισμένη ύλη, εξασφαλίζοντας με κάθε μέσο και κάθε τρόπο τη σχολική μας χρονιά.

Οι προγραμματισμένες συναυλίες μας, μια εκ των οποίων ήταν και η συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό, δυστυχώς ακυρώθηκαν για  φέτος.  Ελπίζουμε η νέα σχολική χρονιά να έχει διαφορετική εξέλιξη και να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν  τα σχέδια μας.

Μια ιδιαίτερα μικρή  συναυλία  – που αποτέλεσε  και εξέταση για τους μικρούς σολίστες της τάξης πιάνου της Σοφίας Αρακαδάκη – πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ωδείου, με τις απαραίτητες προφυλάξεις και την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού   γονέων.

  Δύο  μαθήτριες του Ωδείου Τέχνης , η Δέσποινα Μαστοράκη,  σπουδάστρια στο ΠΑΜΑΚ αλλά και η διπλωματούχος πιανίστα  Ελένη Καμαράτου,  η οποία βρίσκεται  σε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική  σε   Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, συμμετείχαν με τη δική  τους ματιά στην  καθορισμένη επιτροπή  που εξέτασε τους μαθητές της τάξης πιάνου

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό  δασκάλα και  μαθήτριες  να συνυπάρχουν και να ανταλλάσσουν  απόψεις για τα πολλά υποσχόμενα  ταλέντα της πόλης μας , όπως και το ότι  στο τέλος των εξετάσεων οι  μαθητές είχαν τη χαρά να ακούσουν ένα μικρό πρόγραμμα, δείγμα της δουλειάς των κοριτσιών , κάτι που αποτελεί έμπνευση και κίνητρο να συνεχίσουν τη σπουδή τους στη μουσική.

Με αφορμή το δίπλωμα βιολιού  και το πτυχίο της Φούγκας (Τομέας Ανώτερων  Θεωρητικών ) με Άριστα της Χρυσής Τζάβλα,  αλλά  και το  Άριστα στο πτυχίο Φούγκας της Μαρίνας  Δημητροπούλου, νοιώθουμε χαρά και υπερηφάνεια γι αυτά τα παιδιά και ελπίζουμε ένα μέρος της αγάπης τους για τη μουσική αλλά και της επιτυχίας τους να οφείλεται στη βασική μουσική εκπαίδευση που πήραν από το χώρο του Ωδείου μέχρι τα δεκαοκτώ τους χρόνια όταν  έφυγαν για τη συνέχιση  των σπουδών  τους στη μουσική  στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ωδείο Τέχνης Κρήτης, μια ιδιαίτερη μουσική χρονιά

Το Ωδείο Τέχνης Κρήτης είχε τη χαρά φέτος να δώσει τρία Πτυχία.    Δύο  πτυχία  Αρμονίας στη Μαρίνη   Δερμιτζάκη και τη Μάρθα Σερασκέρη  από την τάξη των Ανώτερων θεωρητικών   της καθηγήτριας του Ωδείου Μαριάννας Παπαδάκη,  που αρίστευσαν,  και ένα πτυχίο κιθάρας στον Βαγγέλη Περράκη με βαθμό  Άριστα από την τάξη της καθηγήτριας  Ειρήνης Δάκα. 

Ευχόμαστε στους σπουδαστές μας που με κόπο και αφοσίωση ολοκλήρωσαν ένα κύκλο σπουδών μέσα από πολλές δυσκολίες  καλή σταδιοδρομία ελπίζοντας πως αυτή η πρώτη βαθμίδα θα αποτελέσει μια αρχή  που θα έχει σημαντική πρόοδο και  εξέλιξη  στον τομέα των σπουδών τους.

Είμαστε χαρούμενοι  όμως και για  άλλους δύο  σπουδαστές του Ωδείου Τέχνης: τον Αχιλλέα Μακράκη,  από την τάξη κιθάρας  της Ειρήνης Δάκα και  τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο από την τάξη βιολιού του  Μιχάλη Σπυριδάκη,  και στον τομέα της  Θεωρητικής τους κατάρτισης από την  τάξη θεωρητικών  της Ειρήνης Παναγιωτάκη,  οι οποίοι πέτυχαν τους στόχους τους  μέσα από το  νέο σύστημα Πανελληνίων εξετάσεων   και  εισάγονται  σε  τμήματα Μουσικών Σπουδών του  Πανεπιστημίου,  μετά από τις  ιδιαίτερου βαθμού δυσκολίας εξετάσεις τόσο στο Μουσικό όργανο της κατεύθυνσής τους,   όσο και στον τομέα των θεωρητικών.

 Ένα καινούριο κεφάλαιο ανοίγει γι αυτά τα παιδιά. Τους ευχόμαστε καλές σπουδές  και επιτυχία στη ζωή τους.

Άλλη μια  Σχολική χρονιά  λοιπόν έφτασε στο τέλος της, με ιδιαίτερες δυσκολίες που καταφέραμε να ξεπεράσουμε. Συνοδοιπόροι και βοηθοί μας ήταν   το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ωδείου  τους  οποίους και ευχαριστούμε. Η  στήριξη τους  σε αυτές τις δύσκολες ώρες μιας επιχείρησης,  που αποτελεί  όμως ένα Σχολείο που πρωτίστως  λειτουργεί  εκπαιδευτικά, ήταν πολύτιμη.

Κλείνουμε ευχαριστώντας   μαθητές και γονείς οι οποίοι δείχνουν εμπιστοσύνη και στηρίζουν  το έργο μας,  ελπίζοντας η φετινή συγκυρία να  αποτελέσει μια παρένθεση που θα  τη θυμόμαστε αμυδρά σε μερικά χρόνια  και με την υπόσχεση πως η μουσική  όπως και η καρδιά μας δε θα σταματήσουν  ποτέ  να ηχούν .

Από το Ωδείο Τέχνης Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos