άνοιξη, καλοκαίρι...Η τελευταία ταινία του προγράμματος δωρεάν προβολών επιλεγμένων ταινιών παρουσιάζεται τη Δευτέρα στις 9.30 στο θερινό σινέ-“Χριστίνα”. Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή ταινία Νοτιοκορεάτικης παραγωγής 2003, διάρκειας 103΄, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Κιμ Κι-Ντουκ με τους: Γιουνγκ-Σου, Κιμ Κι-Ντουκ, Χα Γέο Τσιν. Ο τίτλος “΄Ανοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας…. και άνοιξη” συμπυκνώνει 103΄ταινίας σε πέντε λέξεις.

 

Η ταινία πραγματεύεται τον κύκλο των εποχών, της ζωής, από τη γέννηση στο θάνατο και πάλι στη γέννηση… Συγκεκριμένα, η ταινία είναι μια παρουσίαση των διαφορετικών φάσεων της ζωής των ίδιων προσώπων – αλλά και διαφορετικών προσώπων (που στην ουσία διαδέχονται τους προκατόχους τους).

Υπόθεση: Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για να επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο….

Ο Κιμ Κι Ντουκ είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους κορεάτες σκηνοθέτες. Η ταινία προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον του κοινού όσο και την αποδοχή των κριτικών. Ελάχιστοι διάλογοι, δυο κεντρικοί χαρακτήρες, πλάνα μαγευτικής ομορφιάς, η ταινία σε βυθίζει σε μια δική της μαγεία, μέσα από την οποία αναδίδεται όλο το μυστήριο και το μεγαλείο της ζωής. Παρόλο που περιέχει στοιχεία της βίας που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο κόσμο, διαθέτει μια λεπτότητα και μια ευαισθησία τυπικά ανατολίτικη, ενώ έχει αρκετές αναφορές στις τελετουργίες και στην φιλοσοφική θεώρηση του βουδισμού.

Με την ολοκλήρωση των προβολών ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός και η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου ευχαριστούν θερμά το σινεφίλ κοινό, που με την πολυάριθμη παρουσία του ζωντάνεψε και αυτό το καλοκαίρι το θερινό σινεμά. Ραντεβού το φθινόπωρο, στο κινηματοθέατρο REX, με την έναρξη των εβδομαδιαίων τακτικών προβολών της χειμερινής περιόδου της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos