Ανδρέας Μεταξάς στο βήμα

4η Μπιενάλε

Το «ταξίδι»130 έργων των φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – που πήραν μέρος στην 4η Μπιενάλε – από την Κρήτη κατέληξε στον Εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα και, όπως φαίνεται, βρήκε εκεί μόνιμη «στέγη» για τις επόμενες διοργανώσεις.
Τη δέσμευση αυτή, για την φιλοξενία της Έκθεσης των έργων που θα παίρνουν μέρος στην Μπιενάλε, ανέλαβε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, εγκαινιάζοντας την έκθεση.

Περισσότεροι από 2500 επισκέφθηκαν την Έκθεση μέσα στο πρώτο διήμερο, ενώ ο κατάλογος της Έκθεσης έτυχε εξαιρετικής υποδοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπιενάλε των φοιτητών των δύο Σχολών, διοργανώνεται από τα maris hotels και την εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» και τελεί υπό την αιγίδα της ΑΣΚΤ και του Τμήματος Εικαστικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια στην Κρήτη, αλλά έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Η Βράβευση των έργων έγινε τον περασμένο Νοέμβρη στην Κρήτη και τα έργα εκέθηκαν για ένα μήνα στον Εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του ξενοδοχείου “creta maris” και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα στον Εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα.
Ο κ. Σουφλιάς χαρακτήρισε την Μπιενάλε ως «εικαστικό και εκπαιδευτικό γεγονός», που θα επιτρψει στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα σφραγίσουν το εικαστικό μέλλον της χώρας και ανήγγειλε τη δημιουργία ιστοσελίδας, η οποία θα αποτελεί μόνιμη Έκθεση των έργων της Μπιενάλε.
Ο διευθυντής του Τμήματος Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Μάριος Σπηλιόπουλος, εκπρσωπώντας την ΑΣΚΤ, αλλά και το Τμήμα Εικαστικών του ΑΠΘ, επισήμανε την αξιοπρόσεκτη ποιότητα των έργων της Έκθεσης και τη διάρκεια αυτού του θεσμού.
Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Σουφλιά για το ενδιαφέρον που έχει δείξει στην ΑΣΚΤ, υπενθυμίζοντας ότι η Σχολή απέκτησε με τη δική του πρωτοβουλία τα κτίρια της Σχολής στην οδό Πειραιώς, όταν ήταν υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός ξεναγείται

4η Μπιενάλε

Ο διευθύνων σύμβουλος των maris hotels Ανδρέας Μεταξάς, αφού αναφέρθηκε στην πολύπλευρη σχέση που έχουν αναπτύξει με τις Καλές Τέχνες, στη Μουσική, στα Εικαστικά, στη Λογοτεχνία, στη Λαογρφία, τόνισε την …αντίστροφη -από τη συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις- πορεία της Mπιενάλε, που τα γεγονότα συμβαίνουν στο κέντρο και μετά μεταφέρονται -και αν- στην περιφέρεια. Ο κ. Μεταξάς επεσήμανε ότι με την παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στα εγκαίνια της Μπιενάλε «συναντιόνται τρεις σημαντικοί τομείς: Περιβάλλον – Πολιτισμός – Τουρισμός, από τη συνεργασία των οποίων τα οφέλη μπορεί να είναι τεράστια για κάθε τομέα ξεχωριστά αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία, την ανάπτυξη, την ποιότητα της καθημερινής ζωής μας και του τουριστικού μας προϊόντος.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Χωροταξίας Δημοσίων Έργων και των δυο Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας. Xoρηγοί της Έκθεσης είναι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η ασφαλιστική εταιρεία έργων τέχνης Lloyd’s και η εταιρεία μεταφορών έργων τέχνης Α. Στ. Μπερελές.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: