Νίκος Κούνδουρος

Από την εκδήλωση

Μπορεί να έγινε 80 χρονώ, αλλά το μάτι παίζει και το μυαλό, ξουράφι.
Αυτό απέδειξε, σε πείσμα των καιρών, η παρουσία στο Νίκου Κούνδουρου στην εκδήλωση προς τιμή του, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, με αρκετή προσέλευση κόσμου.

 

Στον Κούνδουρο ήταν αφιερωμένη η ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου στην οποία εμφανίζονται ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο Γιώργος Βέτσος με κριτική ματιά η οποία συνεχίστηκε και στην ομιλία του αμέσως μετά κατά την ομιλία του.

Για τον σκηνοθέτη μίλησε και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης.

Βέλτσος, Γραμματικάκης

Από την εκδήλωση

Ο Νίκος Κούνδουρος, ανατρεπτικός, πρωτότυπος, με καθαρή σκέψη, ένας άνθρωπος που παρά τα 80 χρόνια του, δεν καταλαβαίνει, είναι εκείνος που πριν από μερικές εβδομάδες έβαλε στη θέση τους γιατρούς και προσωπικό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στην Αθήνα όταν έμαθε ότι είχαν παραπετάξει τον Λυραρογιάννη σε ένα κρεβάτι παρά το πρόβλημα της υγείας του.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, σ’ αυτόν οφείλει το κομμάτι το ψωμί που τρώει (αλλά δεν εκτιμά) η ιδιαίτερη του πατρίδα ο Άγιος Νικόλαος, αλλά και οι γύρω περιοχές, αφού αυτός ήταν η αιτία να ξεκινήσει το τουριστικό ρεύμα προς τη περιοχή, πείθοντας τον Σωτήρχο να επενδύσει και να δημιουργήσει το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης το Minos Beach.

Του ευχόμαστε να τα εκατοστίσει με βλέμμα και μυαλό πάντα καθαρό.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: