συμμετρία μικρήΜε το γενικό τίτλο Εικόνες Θεού και ανθρώπων, οργανώνεται η έκθεση φωτογραφίας του καλλιτέχνη – φωτογράφου κ. Ιωάννη Γεροντή στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Μιραμπέλλο 2013 του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η έκθεση που περιλαμβάνει 64 έργα εμπνευσμένα από το ανθρωπογενές και φυσικό κρητικό περιβάλλον αποτελείται από έξι θεματικές ενότητες και αποτυπώνει  μεταξύ άλλων ζώα και φυτά, ανθρώπινες δραστηριότητες και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας. Υπογραμμίζει την λατρεία του φωτογράφου προς τον  Κρητικό τόπο, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον προσεγγίζει μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας του, αποκαλύπτοντας μας ταυτόχρονα πρωτόγνωρες πτυχές του.

O κ. Ιωάννης Γεροντής γεννήθηκε στον Κρούστα Μεραμβέλλου στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Είναι Πτυχιούχος Σχολής Εργοδηγών και έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά στην ΠΑ.ΤΕ.Σ.-ΣΕΛΕΤΕ.

Τα τελευταία 34 χρόνια εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στην ΚΔ΄ ΕΠΚΑ ως συντηρητής αρχαιοτήτων. Είναι άνθρωπος ευαίσθητος με πολλές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, όπως η Μετεωρολογία, η Αστρονομία, το Βίντεο και κυρίως η μεγάλη του  αγάπη η φωτογραφία.

Ασχολείται με αυτή από τη δεκαετία του ΄70, όταν με τα πρώτα του χρήματα αγόρασε και την πρώτη φωτογραφική μηχανή μία Lubitel 2 και τράβηξε τις πρώτες οικογενειακές φωτογραφίες. Με τα χρόνια αποκτώντας τη σχετική εμπειρία και εμπλουτίζοντας το φωτογραφικό του εξοπλισμό και τις γνώσεις του, συνέχισε να καταγίνεται με τη φωτογραφία με όλο και περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό και επομένως με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Φωτογραφίζει με το ίδιο ενδιαφέρον οτιδήποτε ευαισθητοποιεί το μάτι του, από το πέταγμα ενός πουλιού μέχρι τους αθλητικούς αγώνες, την υποβρύχια φωτογραφία, την αστροφωτογραφία, τη θεραπευτική φωτογραφία κ.α.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει τα έργα του σε ατομική έκθεση. Φωτογραφίες του όμως έχουν αναρτηθεί σε αίθουσες Δημοσίων κτιρίων. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φωτογραφίες του κοσμούν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ναού του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Αμμούδι του Αγίου Νικολάου.

Κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί από τις εφημερίδες ΑΝΑΤΟΛΗ, ΤΑ ΝΕΑ και τα περιοδικά Φωνή Έν και VIDEOCAMERA. Έχει εργαστεί ως εικονολήπτης σε τοπικά και σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια. Διατηρεί ιστότοπο στη διεύθυνση http://gerontisart.blogspot.com, όπου προβάλλει τοπικά θέματα, κυρίως πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Παλιό Γυμνάσιο Νεάπολης για το διάστημα 5 έως 20 Αυγούστου 2013 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Εγκαίνια στις 5/8/2013 ώρα 20.00

Ώρες λειτουργίας  10.00 με 12.00 και 18.00 με 21.00 καθημερινά.

Είσοδος ελεύθερη.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: