γιορτή ρακής ΛίμνεςΓλυκά μιλώ με τη ρακή/  κι εκείνη με χαϊδεύει/
μνήμες γλυκές φέρνει μπροστά/ κι ο νους μου αγναντεύει!
Γιάντα δε πίνεις μια ρακη/ τον πόνο να ξεχάσεις/
κι απ’ του χωριού μας τη ρακή/ να πιεις να ξεδιψάσεις

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος  η  καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ 2012» στις Λίμνες, στον  αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Η ρακή έρρεε άφθονη για όλους και τα  μεζεδάκια συμπλήρωναν την απόλαυση του  διονυσιακού ποτού της Κρήτης.
Η Γιορτή της Ρακής στις Λίμνες αποτελεί μία ξεχωριστή εκδήλωση του Αυγούστου για τον τόπο μας γιατί έχει καθιερωθεί ως θεσμός, ενώ επί σειρά ετών την προτιμούν πιστά ντόπιοι και επισκέπτες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και από διάφορες χώρες της Ευρώπης που απολαμβάνουν την γλυκόπιοτη ρακή.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικροί χορευτές  από τη Σχολή Χορού της Νεάπολης «Το  Σπίτι της Τέχνης» ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές εντυπωσιάζοντας  το κοινό με τις άψογες χορευτικές τους ικανότητες.  Ο Γιώργος Ζερβάκης με  το κρητικό   συγκρότημα του κράτησαν ζωντανό το γλέντι μέχρι τα ξημερώματα με χορό και τραγούδια.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης  παραβρέθηκε στη εκδήλωση και δήλωσε τα παρακάτω: «Σήμερα βρισκόμαστε σ’  ένα από τα καθιερωμένα γλέντια που πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία στην περιοχή μας , στις Λίμνες στη «Γιορτή της Ρακής», που διοργανώνεται από το Μορφωτικό Σύλλογο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό το οποίο σιγά-σιγά ανακτά την παλιά του αίγλη κυρίως με τις δραστηριότητες των επιχειρηματιών οι οποίοι προσελκύουν κόσμο  καθώς και με τα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει. Τα γλέντια του καλοκαιριού έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή των χωριών,  η σημασία τους είναι πολυσήμαντη  με την έννοια ότι συντηρούν τον κοινωνικό ιστό των ντόπιων και παράλληλα  έχουν τη δυνατότητα  να στηρίξουν κι εκείνους που παρεπιδημούν από την Αθήνα καθώς και από τα άλλα μέρη της Ελλάδας. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους εθελοντές για αυτή την τόσο σπουδαία προσπάθεια».

γιορτή ρακής ΛίμνεςΗ Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λιμνών κ. Ζαχαρούλα Λεμπιδάκη και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Νεκτάριος Τσιχλής καλωσόρισαν τους επισκέπτες και  εξέφρασαν  ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του συλλόγου και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Υπογράμμισαν  ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για το χωριό μας και εύχονται σε όλες τις εκδηλώσεις να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού γιατί μόνο με την προσφορά στη συλλογικότητα καταξιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι σαν άτομα αλλά και καταφέρνουμε πολλά προς όφελος του τόπου μας.Ευχαρίστησαν ακόμα όλους τους  χορηγούς δώρων της λαχειοφόρου αγοράς!

Την Γιορτή της Ρακής τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμ. Αικατερινάκης, κ. Νίκος Αφορδακός, κ. Μιχάλης Μαρής,  κ. Μιχάλης Σγουρός καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου απόδημων Λιμνιωτών κ. Μανόλης Ατσαλάκης.

Πόπη Χαλκιαδάκη

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: