Έκθεση Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας IRIS Green Witness

H μη κερδοσκοπική οργάνωση Green Project, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, παρουσιάζει στην Κρήτη, την καινοτόμο πρωτοβουλία της επιστήμης των πολιτών με τίτλο: IRIS: Green Witness. Είναι το νέο εργαλείο app τεχνολογιών αιχμής για την κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης της περιβαλλοντικής φωτογραφίας. Απευθύνεται τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

8 φωτογράφοι της Green Project μεταφέρουν τη φωνή αγωνίας των μνημείων της UNESCO στην Κρήτη, συγκεκριμένα των Γεωπάρκων της Σητείας και του Ψηλορείτη και του Αποθέματος Βιόσφαιρας της Σαμαριάς. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σάκης Αγοραστός, Νικόλας Ζαχαρόπουλος, Ντιάνα Ζερβάκη, Γιώργος Καλδίρης, Λεοντίνη Λυμπρίτη, Μανόλης Πρινιανάκης, Γιάννης Τζώρτζης και Παναγιώτα Τσιοφύλα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Γιάννης Τζώρτζης.

Οι εκδηλώσεις δημοσιότητας θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα:
α) στις 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, ΤΚ 71202, στο Ηράκλειο,

β) στις 13 Δεκεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, Ανδρέα Παπανδρέου 70, ΤΚ 73134, στα Χανιά, και

γ) στις 14 Δεκεμβρίου 2022 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, Πατριάρχη Βαρθολομαίου 9, ΤΚ 72300, στη Σητεία.

Η έκθεση θα παραμείνει μόνιμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Πληροφορίες:
τηλ. 6974796797
email: info@green-project.org
https://www.iris-green-witness.org/home

Έκθεση Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας IRIS Green Witness | Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos