ακατάπαυστα το έργο του εκχιονισμού στο οροπέδιο Λασιθίου
τα μηχανήματα στους δρόμους

Συνεχίζεται ακατάπαυστα το έργο του εκχιονισμού στο οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με την επιτόπου καθοδήγηση αιρετών και υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας και του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επαφή με τους Προέδρους των κοινοτήτων και γίνονται παρεμβάσεις στα σημεία που απαιτούνται, ενώ αυτή την ώρα στο Οροπέδιο επιχειρούν 2 μηχανήματα εκχιονισμού τύπου «γκρέιντερ» και δυο φορτωτές.

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τον Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης την συνδρομή τους σε μηχανήματα που θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν το μεγάλο όγκο χιονιού που έχει πέσει στο οδικό δίκτυο του Δήμου από την βόρεια πλευρά στο δρόμο Σελί Αμπέλου προς Κέρά.

Εντός της ημέρας αναμένεται στο έργο να επιχειρήσει μια αλατιέρα από την Περιφέρεια, ενώ χθες βράδυ έριχνε αλάτι μέχρι αργά τη νύχτα η υπηρεσία του Δήμου.

ακατάπαυστα το έργο του εκχιονισμού στο οροπέδιο Λασιθίου
μέρα – νύχτα εν κινήσει τα μηχανήματα

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους λόγω της δύσκολης κατάστασης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και οι κάτοικοι να ζητούν βοήθεια στα τηλέφωνα που λειτουργούν 24 ώρες και συγκεκριμένα: 2844-340140 και 2844-022396. Σημειώνεται ότι λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία, υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ωστόσο γίνονται παρεμβάσεις από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο στο Δήμο από την Δευτέρα. Συνεργείο της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου επιχειρεί να προσεγγίσει το Λασίθι από ανατολικά ενώ εκχιονιστικά επιχειρούν αυτή την ώρα στον επαρχιακό δρόμο Νεάπολη προς Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος των Ποταμιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos