Ανεύθυνη για άλλη μια φορά η στάση της δημοτικής αρχής για την διαχείριση της Χρυσής
ο κύριος δήμαρχος ας δει επιτέλους την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η νήσος Χρυσή

Με λάθος τρόπο φαίνεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών ο δήμαρχος Ιεράπετρας και  όλο αυτό αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε. Οι ανύπαρκτες υποδομές για την φιλοξενία φύλαξης,  το αξεκαθάριστο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η ασυδοσία, οι σημαντικές φθορές σε πινακίδες αλλά και στα ξύλινα μονοπάτια που υπάρχουν στο νησί, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για να διαπιστώσει εύκολα κάποιος ότι το στολίδι της Μεσογείου παρακμάζει .

Η νήσος Χρυσή ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ιεράπετρας κάτι που σημαίνει ότι πρωταρχικό λόγο για όποιες παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών είναι ευθύνη της εκάστοτε  δημοτικής αρχής. Ας αφήσει λοιπόν ο κύριος δήμαρχος τις εκτός τόπου και χρόνου (για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα) δηλώσεις του και την λασπολογία  και ας δει επιτέλους την κατάντια στην οποία  έχει περιέλθει η νήσος Χρυσή, αποτέλεσμα που φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του και των μελών της παράταξης του. Ποια είναι όμως η στάση του δήμου απέναντι στην επιτροπή που έχει ως έργο την  υλοποίηση του διαχειριστικού  σχεδίου για την νήσο Χρυσή;

Παράλληλα ποια  είναι η άποψη των μελών της επιτροπής για τον δήμο Ιεράπετρας;

Καταθέτουμε αυτολεξεί τις απόψεις την οποίες διατύπωσε η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα. Κοζυράκη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης   που έγινε στις 12/01/2022

Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης:

ΚΟΖΥΡΑΚΗ:
Το γεγονός της απουσίας, για δεύτερη φορά, του Δήμου Ιεράπετρας πέρα από θλίψη
δημιουργεί θέματα πλέον ευθιξίας καθώς καταδεικνύει είτε «προχειρότητα» στον τρόπο που
αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιεράπετρας τον σκοπό και την αποστολή της
Επιτροπής και την σημαντικότητα του Σχεδίου Δράσης γενικότερα, είτε «σκοπιμότητα» και
«αποποίηση ευθυνών» υπό την έννοια ότι η αντιμετώπιση αυτή καταδεικνύει ένα «κρυφτό»
του τύπου «κάντε εσείς ό,τι θέλετε, λάβετε όποια απόφαση θέλετε, εμείς σαν Δήμος δεν
συμμετείχαμε στη λήψη αποφάσεων οπότε δεν φέρουμε και καμία ευθύνη»

Μετά τα παραπάνω είναι ξεκάθαρη η αποποίηση των ευθηνών που προσπαθεί να πετύχει  η δημοτική αρχή αλλά και το κρυφτούλι που παίζει σε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολεί τον δήμο Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια.

Η δημοτική παράταξη ‘’Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπηρετούμε την λογική του τυφλοπόντικα, όπως συνηθίζει να κάνει η δημοτική αρχή.

Ανεύθυνη για άλλη μια φορά η στάση της δημοτικής αρχής για την διαχείριση της Χρυσής
μια από τις εικόνες στη Χρυσή

Δεν υπηρετούμε την αδιαφάνεια ούτε τον τρόπο των εν κρυπτώ παρεμβάσεων για να επιτευχθούν οι σκοποί και στόχοι μας.

Πρεσβεύουμε και επιδιώκουμε μια αειφόρο ανάπτυξη για την νήσο Χρυσή με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα αποφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους επισκέπτες. Πάνω από όλα η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η προστασία του περιβάλλοντος, με καθοριστικό μέλημα μας το υψηλό επίπεδο παροχής αναβαθμισμένων, πιστοποιημένων υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της διακίνησης των επισκεπτών που επιλέγουν την Ιεράπετρα και την Χρυσή για τις διακοπές τους.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos