Απεργία 9 Νοεμβρίου: προσκλήσεις συμμετοχής

Για την απεργία τη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου που εξήγγειλα η Γ.Σ.Ε.Ε. και συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, μέσα μαζικής μεταφοράς, Υγειονομικοί ……Έχουμε λάβει και δημοσιεύουμε:

Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου:

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Συμμετέχουμε στην απεργία για να ακουστεί η φωνή μας δυνατά ενάντια στην ανεργία και την ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Διεκδικούμε:

– συλλογικά δικαιώματα που εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης.

– δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη ενημέρωση.

-ίση μεταχείριση και δικαίωμα στην εργασία όλων των δημοσιογράφων.

Στόχος είναι η διασφάλιση της ελευθερίας και της ισότητας.

Σεβόμενοι τις αρχές της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, αλλά και κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφίας, ενισχύουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Για το ΔΣ της ΕΣΕΤ

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Κουλουράς

ΔΣ συλλόγου εργαζομένων γενικού νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Η Κυβέρνηση, 3 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!

Η κυβέρνηση μας εμπαίζει και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι υγειονομικοί έχουμε ήδη τριάντα νεκρούς, από την πανδημία, χωρίς καν αυτοί να αναγνωρίζονται ως εργατικό ατύχημα. Παράλληλα, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη,  με σκοπό να τελειώσει τις εκκρεμότητες και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίες σηματοδοτούν νέα επίθεση σε βάρος των ασθενών και των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών, παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της έρευνας για σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Γι’ αυτό απέναντι σε αυτούς που μας στοχοποιούν δεν απολογούμαστε. Γιατί είμαστε ΕΔΩ παρόντες, όπως οφείλουμε, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας -που τόσο εξυμνούν οι κυβερνώντες- που ήταν παντελώς απών. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η σημερινή Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης. 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Συμμετέχουμε μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις:                                                                                                                Στις 10.30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου 

και στις 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.                                                                                      Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα!!! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

• Ένταξη στα ΒΑΕ! Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!

• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.  Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού! Μονιμοποίηση τω συμβασιούχων

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.

Εκ του ΔΣ

• Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία.

• Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας

Συνδικάτο Τάλως, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου

Στη βαρυχειμωνιά που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά, μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση,  στον κυνισμό και στις προκλητικές δηλώσεις “προσαρμόζεστε στις απαιτήσεις του κεφαλαίου  ή πεθαίνετε”, προσαρμόζεστε δηλαδή με την ανέχεια, την πείνα, το κρύο και την αρρώστια για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, απαντάμε μαχητικά και αποφασιστικά με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στη πρωτοφανή ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, στα τρόφιμα που εμείς παράγουμε και δυσκολευόμαστε ή και δεν μπορούμε να αγοράσουμε, στις υπέρογκες  τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, στη κρίση που φορτώνουν στις πλάτες μας.

Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στην άθλια  κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας!

Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στη συμμετοχή της χώρας  στους σκληρούς ανταγωνισμούς για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου με ολέθριες συνέπειες για εμάς και τα παιδιά μας!

Γενικός ξεσηκωμός γιατί δεν ανεχόμαστε να ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Δεν ανεχόμαστε να μας ξεσπιτώνουν γιατί δεν  μπορούμε να πληρώσουμε το δάνειο, να μας  κόβουν το ρεύμα, να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι βιομήχανοι. 

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

Έχουμε στη κυριολεξία βαρεθεί να ακούμε, για την ανάπτυξη που ωφελεί όλους. Οι εργαζόμενοι στο τουρισμό, τη φυσάμε και δε κρυώνει αυτή την ανάπτυξη. Ζούμε στο πετσί μας τα αποτελέσματά της. Δεν μπορεί κανείς να μας πει ότι ο κλάδος μας δεν έχει ανάπτυξη. Κι όμως εμείς ζούμε και εργαζόμαστε κάθε χρόνο και χειρότερα. Με συμβάσεις ενός μήνα, με εργολαβικά δουλεμπορικά γραφεία που μας νοικιάζουν, με μαθητεία, με εκ περιτροπής, με μαύρη εργασία, με 7 στα 7 την εβδομάδα, 30 στα 30 το μήνα το καλοκαίρι και το χειμώνα απόλυση ανεργία και στη καλύτερη 400 ευρώ, με ένα σωρό άλλες μορφές που μας καταδικάζουν να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Από την άλλη ρεκόρ κερδών για τους ξενοδόχους όπου μόνο για το 21 πήραν από το κράτος πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ για ενισχύσεις με αφορμή την πανδημία και στα πλαίσια του ανταγωνισμού για τα κέρδη απαιτούν τώρα να κατοχυρωθεί το 10ωρο μέσα στις συλλογικές συμβάσεις .

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση να μιλούν για «δύσκολους καιρούς» αυτοί που έχουν θησαυρίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις πλάτες των εργαζομένων, με τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι βιομήχανοι αυξάνουν από χρόνο σε χρόνο σε δυσθεώρητα ύψη  την κερδοφορία τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, που αγωνιούμε καθημερινά για να γεμίσουμε το τσουκάλι της οικογένειας, για να έχουν τα παιδιά μας καλύτερη ζωή και μέλλον.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! 

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι μια μεγάλη αναμέτρηση ενάντια στους μεγαλοεργοδότες και τους πολιτικούς τους διαχειριστές, την κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους!

Η λογική της παθητικής στάσης, υπομονής και αναμονής, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές δεν αποτελούν λύσεις αφού η πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων, αποδεικνύει ότι κάθε νέα κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και συνεχίζει στον ίδιο αντεργατικό δρόμο.

Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, με τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή.

Μόνο έτσι μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Μόνο έτσι μπορεί να μετατραπεί, η οργή και η δυσαρέσκεια από την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, σε οργανωμένη, αποτελεσματική πάλη, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κοινωνική οπισθοδρόμηση! Βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίησή τους!

Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9/11 για:

          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
 • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
 • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
 • Πραγματικές αυξήσεις τώρα  σε όλες  τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 σήμερα.
 • Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με ΑΜΕΣΗ στελέχωση, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό, ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις.
 • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με ειδικά κίνητρα,  σε απομακρυσμένες περιοχές.
 • Mονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, ένταξη όλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
 • Άρση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos