Αυτοψία από τον Γιώργο Τράγκα και κλιμακίου του ΚΕΛΑΝ στο Αρκαλοχώρι – Περιοδεία στην Κρήτη
ο Γιώργος Τράγκας με στελέχη του ΚΕΛΑΝ στο Αρκαλοχώρι

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί κλιμάκιο του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” με επικεφαλής τον Γιώργο Τράγκα. Ο πρόεδρος του Κινήματος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γραμματέα Γρηγόρη Πετράκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Πάρι Κουρτζίδη, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου Παντελή Ζήλο και τον επικεφαλής της τοπικής επιτροπής Μανώλη Βασαρμιδάκη επισκέφθηκαν το Αρκολοχώρι για να δουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το χωριό μετά τον πρόσφατο σεισμό και κυρίως τις συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι.

Οι περιγραφές των κατοίκων, σοκάρουν. Σοκάρουν επίσης και τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης στον Γιώργο Τράγκα και στο κλιμάκιο του ΚΕΛΑΝ.

Ειδικότερα, ο Δήμος έχει ζητήσει 420 κοντέινερ και τελικά του έστειλαν 34, τα οποία ήταν “γυμνά”. Στην περιοχή υπάρχουν 3.000 σεισμοπαθείς. Όπως έγινε γνωστό, μόλις 414 οικογένειας θα μοιραστούν το κονδύλιο που αποφάσισε η κυβέρνηση (ύψους 5 εκ. ευρώ), μόλις δύο 24ωρα πριν ο Γιώργος Τράγκας και το κλιμάκιο του ΚΕΛΑΝ επισκεφθούν την περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, μόνο οι τοπικές αρχές, ο εθελοντισμός και η κρητική αλληλεγγύη στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες που επιβιώνουν χάρη στην φροντίδα των συνανθρώπων τους.!

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαλαλεί πως ψάχνει να βρει κοντέινερ,  υπάρχουν ακόμη 250 σκηνές ενώ λείπουν κλινοσκεπάσματα!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos