Γενική ενημέρωση πληθυσμού Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου περί επικινδύνων καιρικών φαινομένων
από παλαιότερη χιονιά

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ από το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται πιθανή έντονη, συνεχόμενη χιονόπτωση στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με φαινόμενα παγετού και απαιτείται ανάλογη προετοιμασία από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί στην δημιουργία δικτύου προστασίας των οφελουμένων, ωστόσο απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία και φροντίδα από τους οικείους των ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων για την προμήθεια βασικών αγαθών (τροφή, φάρμακα, νερό, επάρκεια θέρμανσης, ρουχισμού κλπ).

Επισημαίνεται ότι, παρόλη την προετοιμασία του Δήμου είναι πιθανή σε περίπτωση εκδήλωσης σφοδρών φαινομένων, η διακοπή δικτύων ηλεκτρισμού, τηλεφωνίας, και τηλεόρασης.

Λόγω αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών πιθανόν να παρατηρηθούν φαινόμενα ολικού παγετού.

Εφιστούμε την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 καθώς παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα αυξημένης προστασίας στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ – ΘΥΕΛΛΟΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ» ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.

Παρακαλούνται οι δημότες να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos