για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της ακούσιας νοσηλείας, μεταφοράς και φύλαξης των ψυχικά πασχόντων

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, ότι μία πάγια πρόταση των τελευταίων ετών που ταλανίζει το χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ένωσης, μα συνακόλουθα και των Αστυνομικών Ενώσεων όλης της χώρας, με το πλέον συχνό και σημαντικό πρόβλημα εμπλοκής της Αστυνομίας στην «ακούσια νοσηλεία, τη μεταφορά και φύλαξη ψυχικά πασχόντων», εισακούεται!

Η Ένωση μας χαιρετίζει τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης με αντικείμενο την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της ακούσιας νοσηλείας, μεταφοράς και φύλαξης των ψυχικά πασχόντων.

Με την εξέλιξη αυτή, η πολυετής προσπάθεια της Ένωσης μας να πείσει την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ότι απαιτείται ένας νέος επαναπροσδιορισμός του ρόλου μας στη διαχείριση περιπτώσεων ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στην Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό, είναι πλέον πραγματικότητα!

Ο Έλληνας Αστυνομικός σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα, από την υγειονομική κρίση, καθώς και μετά τις τελευταίες εξελίξεις παραμένει στην Πρώτη Γραμμή για την ασφάλεια των πολιτών.

Ως Έλληνες Αστυνομικοί είμαστε Υπερήφανοι για το λειτούργημα που επιτελούμε στα πλαίσια της νομιμότητας, του επαγγελματισμού και με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει το Σώμα της Ελληνικής αστυνομίας.

Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των συναδέλφων μας, μα και των πολιτών για πραγματική αστυνόμευση και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τις προτάσεις μας στον άξονα αυτό. Τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης ξεκίνησαν με αποφασιστικότητα να επιλύσουν «χρόνιες παθογένειες» που αποτελούν  μεγάλο  μέρος  της ατζέντας  μας για τα εργασιακά  ζητήματα.

Ευχόμαστε να συνεχίσουν στην κατεύθυνση αυτή, ως «δρομοδείκτης»  αποδεικνύοντας στους προκάτοχους τους ότι μόνο μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, τη συνεργασία και τις ανοιχτές θύρες μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πραγματικά σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία.

Η Ένωση μας συμμεριζόμενη τα προβλήματα των συναδέλφων μας Αστυνομικών δεν εφησυχάζει. Αντιθέτως, θα συνεχίσει να μάχεται και να απαιτεί τη διαφύλαξη και προστασία των δικαιωμάτων τους!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Καρτσάκης Γεωργιος 

Ο Γενικός Γραμματέας Σπυριδάκης Μιχάλης 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos