για την υπογραφή της Τοπικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Σητεία
λιμάνι Σητείας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου χαιρετίζει την υπογραφή της Τοπικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων μεταξύ του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου και της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας. Αξίζουν συγχαρητήρια και στα δυο μέρη που μετά από αρκετές προσπάθειες κατόρθωσαν με επιμονή, υπομονή και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, τον τουρισμό, να υπογράψουν την τοπική συλλογική σύμβαση για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κακουράκης και το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας εκτός της μεγάλη προσφορά τους στον τουρισμό της περιοχής τους, για πολλοστή φορά ΑΠΈΔΕΙΞΑΝ στην πράξη και όχι στα λόγια ότι σέβονται τους εργαζόμενους και τιμούν με την υπογραφή τους τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων.

Ελπίζομε σύντομα να διεξαγάγει (όπως προτίθεται) τις αρχαιρεσίες της η Ένωση Ξενοδόχων ΝΑ Κρήτης –Ιεράπετρας και περιχώρων, η οποία πάντα στήριζε τον θεσμό και προσέφερε τα μέγιστα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Θεωρούμε ότι και οι ξενοδόχοι της περιοχής Μεραμβέλου ( Σύνδεσμος Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου) που αποτελούν την «βαριά της βαριάς βιομηχανίας» της περιοχής, να ανταποκριθούν στο θεσμικό αλλά και κοινωνικό καθήκον τους και να ενεργοποιήσουν ξανά την συλλογική τους έκφραση η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τις συλλογικές συμβάσεις αλλά κυρίως με την θεσμική εκπροσώπηση της περιοχής συνολικά, ειδικά με τις τωρινές δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ο κλάδος και η κοινωνία γενικότερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos