Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ευχαριστήριο για τα rapid tests
έγιναν 640 test από τα οποία προέκυψαν επτά (7) θετικά κρούσματα

Tα μέλη των κλιμακίων ΚΟΜΥ Ν. Λασιθίου – Ηρακλείου, αλλά και τους πολίτες για την αθρόα προσέλευση τους στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου  (2 Φεβρουαρίου), προκειμένου να υποβληθούν σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through),  που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα οι κινητές Ομάδες Υγείας Λασιθίου – Ηρακλείου, ευχαριστεί ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός σε γραπτό μήνυμα του.

Συγκεκριμένα τονίζει : “ Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο αποτελείται από τις Κινητές Ομάδες Ελέγχου  με επικεφαλής την κ. Αθηνά Καρπούζη συντονίστρια ΚΟΜΥ Ν. Λασιθίου, πραγματοποίησε ελέγχους rapit test μέσα από αυτοκίνητο, στον Άγιο Νικόλαο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, έγιναν 640 test από τα οποία προέκυψαν επτά (7) θετικά κρούσματα και μένει να επιβεβαιωθούν τα μοριακά test που έχουν ήδη γίνει.

Θέλω να ευχαριστήσω, τα μέλη των Κινητών Ομάδων Υγείας  καθώς και την επικεφαλής κ. Αθηνά Καρπούζη, συντονίστρια των ΚΟΜΥ Ν. Λασιθίου, για την ευσυνειδησία που επέδειξαν, καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των δομών, που υποστήριξαν έμπρακτα την συγκεκριμένη δράση. Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, ότι αν το σύστημα υγείας λειτουργεί συνολικά στην Ελλάδα, λειτουργεί χάριν του μυαλού και της ψυχής των ανθρώπων που στελεχώνουν τις συγκεκριμένες δομές.  

Να γνωστοποιήσουμε επίσης, ότι χθες εκτός των συμπολιτών που ελέγχθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκαν rapit test σε 100 συμπολίτες (αίθουσα ΚΑΠΗ) μετά από σχετική αίτηση τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που υπάρχει, ενώ προέκυψε ένα (1) θετικό κρούσμα.  Ελπίζουμε να μας δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υλοποίησης ανάλογης δράσης, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος του πληθυσμού, προκειμένου να γνωρίζουμε εάν εκτός από την εστία του βρεφονηπιακού σταθμού στην Αμμούδα, υπάρχει και δεύτερη εστία παρ όλο που οι μέχρι σήμερα έλεγχοι το αντίθετο φανερώνουν.

Οι πολίτες του Δήμου, ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η διαδικασία ελέγχου και συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αρμοδίων και για το λόγο αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να τους καλέσω να επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα έως ότου ολοκληρωθεί  η περίοδος του αυστηρού lock down και επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά την ολοκλήρωση της λήψης εμβολίων.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Γιάννη Χαλκιαδάκη, για την παραχώρηση του χώρου στάθμευσης (νοσοκομείο), όπου διενεργήθηκαν τα testö τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – παράρτημα Αγίου Νικολάου καθώς και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos