δηλώσεις Λογιάδη, κατά τη συνάντησή με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
από τη συνάντηση

Ο Γιώργος Λογιάδη τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και διαχρονικό, διότι καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αλλάξει τη γραφειοκρατική διοίκηση και συν τοις άλλοις τις χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.

Λόγοι ψηφοθηρικοί, η  μη ύπαρξη στην Ελλάδα σαφής διάκρισης εξουσιών.

Το κράτος παραβιάζει τις πιο θεμελιώδεις αρχές της υπαιτιότητας, εντιμότητας και ευθύτητας.

Για λόγους αναγκαστικού δικαίου εν μέσω πανδημίας πρέπει οπωσδήποτε να δοθούν παρατάσεις και το κόστος διορθώσεις των δασικών χαρτών πρέπει να το αναλάβει η πολιτεία.

Στην επιτροπή εξέτασης των δασικών χαρτών,  το ΜέΡΑ25,  τονίζει ότι πρέπει να υπάρχουν και κληρωτοί πολίτες για λόγους περισσότερης διαφάνειας.

Η χρονική στιγμή ανάρτησης των δασικών χαρτών ήταν εντελώς λάθος, δεν υπήρξε διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς.

Όλη η διαδικασία έγινε βεβιασμένα.  Ένα παραπάνω τώρα, την ώρα που εξετάζουμε τις προϋποθέσεις για νέους αγρότες και την  ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Υπάρχει ο δικαιολογημένος φόβος ότι πολλές από αυτές τις εκτάσεις θα εκχωρηθούν σε εταιρείες για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ως ΜέΡΑ25 είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε χερσαίο έδαφος, διότι θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία.

από το γραφείο του βουλευτή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos