Δημοτικό συμβούλιο, αποδοχή χρηματοδοτήσεων 851.735,60€ για έργα στον δήμο της Ιεράπετρας
Ιεράπετρα, κάτω Μερά

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, λαμβάνοντας μια σειρά από δεκαέξι καίριες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αποδοχή χρηματοδοτήσεων ύψους 851.735,60€.

Ειδικότερα:

  1. Η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 54.684,00€, για «Έξυπνες εφαρμογές για την προστασία και ανάδειξη του περιβαλλοντικού αποθέματος της Νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι), την προβολή παράκτιου μετώπου καθώς και του φυσικού & πολιτιστικού περιβάλλοντος της ενδοχώρας του Δ. Ιεράπετρας»
  2. Η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 330.071,60€, για  «Εργασίες ανάπλασης στους οικισμούς Κεντρί και Μύρτος Δήμου Ιεράπετρας»
  3. Η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 325.000,00€, για  «Επισκευή μονώσεων διδακτηρίων Δήμου Ιεράπετρας»
  4. Η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 141.980,00€, για  «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέσων πυροπροστασίας για σχολικά κτίρια του Δήμου Ιεράπετρας»

Εκτός των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων, οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν τον Δήμο μας, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει τόσο στην πρόσληψη υδρονομέων, απαραίτητων για την κάλυψη των αυξημένων αρδευτικών αναγκών κατά τη θερινή περίοδο, όσο και στην παραχώρηση του παλαιού ελαιουργείου της Ανατολής στον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.  

Θέλω να ευχαριστήσω τους  συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι με την παρουσία τους- έστω και μέσω τηλεδιασκέψεων- στα Συμβούλια συμβάλλουν στην προαγωγή των συμφερόντων του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ευάγγελος Μπινιχάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos