Διαδικτυακή συνάντηση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Χερσονήσου
από τη διαδικτυακή συνάντηση

Τη διαβεβαίωση για ομοψυχία και συμπαράσταση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Χερσονήσου έδωσαν σήμερα οι βουλευτές Ηρακλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, οι οποίοι συμμετείχαν στη σχετική διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Χερσονήσου.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, μετά την εκτενή παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό και βίντεο που αποτυπώνουν τις εικόνες της επόμενης μέρας και το μέγεθος της καταστροφής σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ζήτησε τη συνδρομή τους στην επίσπευση ενεργοποίησης μέτρων ενίσχυσης και προστασίας, όπως:

  • τη διευθέτηση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων στους πληγέντες,
  • την εξασφάλιση αποζημιώσεων για το σύνολο της πληγείσας αγροτικής παραγωγής (ασφαλισμένης και ανασφάλιστης),
  • τη δυνατότητα αποζημίωσης εξοχικών κατοικιών (και όχι μόνο της κύριας)
  • την απαλλαγή καταβολής ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για μια διετία
  • αντιπλημμυρική θωράκιση και έλεγχος των συνεπειών λειτουργίας μεγάλων έργων όπως ο ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς και εκπόνηση επικαιροποιημένης μελέτης ορθής λειτουργίας και αντιμετώπισης συνεπειών από τη λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, τα οποία άφησαν στο πέρασμά τους τεράστια προβλήματα σε δημόσιες υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες από τις βιβλικών διαστάσεων καταστροφές. Η πολιτεία στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, όμως η χρονική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, καθώς σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση που διανύουμε, ο μεγαλύτερος τουριστικός δήμος της χώρας και στυλοβάτης της οικονομίας, πρέπει άμεσα να μπει σε τροχιά επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, ενόψει και της νέας τουριστικής σεζόν, που πρέπει πάση θυσία να στηρίξουμε. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και κατανοούν απόλυτα ότι δίνουμε άνιση μάχη με το χρόνο, εάν θέλουμε να είμαστε έτοιμοι τον Απρίλιο,» ανέφερε ο Δήμαρχος. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν οι κκ: Μάξιμος Σενετάκης, βουλευτής ΝΔ, Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής ΚΚΕ και Γιώργος Λογιάδης, βουλευτής ΜέΡΑ25. Τον Περιφερειάρχη Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νίκος Συριγωνάκης, ενώ συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης Κώστας Αναστασάκης και Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Μανώλης Καλαϊτζάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos