Εκδήλωση 3000 Χρόνια ανέσπερου πολιτισμού - 100 Χρόνια Μνήμης

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ιεράπετρας, με αφορμή τη φετεινή επέτειο της συμπλήρωσης εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:30 μ.μ. μουσική εκδήλωση με τίτλο: «3000 Χρόνια ανέσπερου πολιτισμού – 100 Χρόνια Μνήμης» στη δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Μικρασιατικά τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και έκθεση φωτογραφίας για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες πρώτης γενιάς που βίωσαν τον ξεριζωμό και ρίζωσαν στις νέες πατρίδες τους.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με σκοπό την ανάδυση και διατήρηση άσβεστης της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: