εργατική Πρωτομαγιά συνταξιούχων Λασιθίου, Τάλω, ΟΓ Σητείας
Άγιος Νικόλαος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς που συνδιοργάνωσαν τα συλλαλητήρια σε Άγιο Νικόλαο , Σητεία και Ιεράπετρα  χαιρετίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τίμησαν αγωνιστικά τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και την παγκόσμια μέρα αγώνα της τάξης μας, κάτω από τα μπλοκ των σωματείων, με το σύνθημα: «Τα κέρδη τους-οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής».

Χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Η εργατική Πρωτομαγιά μας βάζει χρέος να αντισταθούμε όχι μόνο στα νέα μέτρα που καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την ελαστικοποίηση της εργασίας αλλά να απαιτήσουμε τη συνολική κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Στον Άγιο Νικόλαο χαιρετισμό τους συγκεντρωμένους απεύθυναν οι:

  • Γιώργος Πάγκαλος, πρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου
  • Γιώργος Μανουσάκης, εκ μέρους του συλλόγου νοσηλευτών Ν. Λασιθίου
  • Βασίλης Καλιμάντζαλης από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ
  • Κεντρικός ομιλητής ο Γιώργος Μπανάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου ΤΑΛΩΣ

Στην Ιεράπετρα :

  • Μαριδάκης Γιάννης, Γραμματέας του Δ.Σ. Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου
  • Κεντρική Ομιλήτρια η Λάζου Πολυξένη μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Τάλως

Στην Σητεία:

Γεωργία Ρεμουντάκη, Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Σητείας, μέλος ΟΓΕ. Κεντρική ομιλήτρια η Γιάννα Χρυσουλάκη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ «ο Μύσων»

Κοινός παρανομαστής όλων των ομιλιών ήταν πως η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, με τα τμήματα τους μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Επίσης αναδείχτηκε  η  ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν στην αντεπίθεση, στην καθημερινή πάλη για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Με όλα τα μέτρα προστασίας χρειάζεται τις επόμενες μέρες να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο προχωράμε με πίστη στο δίκιο μας, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.

Παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση!

Tο αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos