Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κατά δημάρχου Χερσονήσου για καλαθοφόρα
χρησιμοποιώντας τα οχήματα χωρίς άδεια χειριστή

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε  η τοποθέτηση του Δημάρχου Χερσονήσου, κ. Ιωάννη Σέγκου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι στο όνομα της εξυπηρέτησης των δημοτών, μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων,  χρησιμοποιώντας  σε καλαθοφόρα μηχανήματα, εργαζόμενους, χωρίς να διαθέτουν την σχετική άδεια χειριστή που απαιτείται από την νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χερσονήσου, δεν αποδίδει τα ΜΑΠ σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους και δεν αποδίδει άδειες σε συμβασιούχους (έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας).

Είναι καταδικαστέα η απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου προς το μέλος της Διοίκησης του ΕΚΗ και μέλος του ΔΣ του Δήμου, συναδ. Ν.  Σμυρνάκη κατά την εισήγηση του, επί των καταγγελιών, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας και μετά από καταγγελίες από το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών & Βοηθών Μηχ/των Ν. Ηρακλείου, που δέχτηκαν το ΕΚΗ,  η Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και η Αστυνομία, ο Δήμος Χερσονήσου δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του αναγκάζοντας την Επιθεώρηση Εργασίας να υποβάλλει μήνυση για την μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενούς του.

Η απάντηση του Δήμου σε όλα τα παραπάνω είναι η στοχοποίηση και οι απειλές κατά εργαζόμενου για την  συνδικαλιστική δράση του.

Καλούμε τον Δήμο Χερσονήσου για άμεση συμμόρφωση τόσο ως προς τα οριζόμενα από τους νόμους και τις εγκυκλίους του κράτους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας, όσο και ως προς την ευθύνη απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και δημοτών, θυμίζοντας τους ότι έχουν ταχθεί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον στο πλαίσιο της νομιμότητας, στο όνομα του οποίου δεν επιτρέπονται αυτοσχεδιασμοί και μικροπολιτικές τακτικές εκφοβισμού και εντυπωσιασμού.

Σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα είμαστε σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περεταίρω παρέμβασή μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos