Ζητάμε λύση εδώ και τώρα προτού ξεκινήσει η απεργία της ΠΝΟ
ο δήμαρχος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Ομάδας Παραγωγών «Ανατολή»

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Ομάδας Παραγωγών «Ανατολή» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με αφορμή την νέα απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2021. Εκεί, παρουσία του Αντιδημάρχου του Πρωτογενούς Τομέα και Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών Υποθέσεων, κ. Νεκτάριου Παπαδάκη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών, κ. Γιώργο Καραλάκη και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, ενώ συνομίλησε με εμπόρους και παραγωγούς αναφορικά με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:

«Η κατάσταση για τους αγρότες της Ιεράπετρας  και ειδικά για τους καλλιεργητές των θερμοκηπίων πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δε φτάνει που σε αυτή την νέα καλλιεργητική χρονιά μέχρι στιγμής οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές, ενώ παράλληλα το κόστος των καλλιεργειών οδηγήθηκε σε δυσθεώρητα ύψη με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών εφοδίων και στην ενέργεια, μόνο με την ανακοίνωση της επικείμενης απεργία της ΠΝΟ σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση στην αγορά των θερμοκηπιακών προϊόντων και μείωση των τιμών.

Εάν πραγματοποιηθεί η απεργία, χωρίς να έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την μεταφορά των κρητικών προϊόντων από την πλευρά της Κυβέρνησης, καθημερινά πάνω από 1,5 εκατομμύρια τόνοι κηπευτικών μόνο από την Ιεράπετρα θα παραμένουν αδιάθετοι, ενώ συγχρόνως θα χαθούν οι αγορές και θα ακυρωθούν συμφωνίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καλλιεργητές των θερμοκηπίων της περιοχής.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

να δώσει λύση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, προτού ξεκινήσει η απεργία. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων των Κρητικών. Όπως ακριβώς γίνεται με τα αγροτικά προϊόντα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς και σε συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο, με τους Προέδρους των Συνεταιρισμών και τις ομάδες των παραγωγών συνεχίζουμε τις επαφές μας για την εξεύρεση άμεσης λύσης. Ώστε να μη σταματήσει σε περίπτωση απεργίας η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και να ομαλοποιηθεί η αγορά».

Δήμος Ιεράπετρας – Επίσημος Ιστοχώρος Διοικητικής ενημέρωσης (ierapetra.gov.gr)

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατολή (asanatoli.gr)

Μέτρα προστασίας covid-19 στην αγροτική παραγωγή στην Ιεράπετρα

Προσβλέποντας σε μια …. ΑΝΑΤΟΛΗ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: