Θραψανιώτης: μεγάλη Ανησυχία για τη ΜΕΘ Αγίου Νικολάου!
Αν κλείσει η ΜΕΘ – Covid 19 στον Άγιο Νικόλαο, θα δημιουργήσει δυσλειτουργία και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία του νομού

Σοβαρά ερωτήματα, προβληματισμό αλλά και έντονη ανησυχία  στους πολίτες του Λασιθίου δημιουργεί η παραίτηση του συντονιστή Covid -19 του  νομού, κ. Νίκου Μουδατσάκη.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας με προσωπικό, η προσπάθεια μετάθεσης των δικών της ευθυνών για το μεγάλο αριθμό θανάτων στους γιατρούς, και όχι στην έλλειψη ΜΕΘ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κ. Κοντοζαμάνης δηλώνει ότι οι γιατροί αποφασίζουν αν θα στείλουν τους ασθενείς στις ΜΕΘ, οι ΜΕΘ περισσεύουν! Ο κ. Πέτσας μας έλεγε ότι “αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει ένα σωρό λεφτά”. Αν κλείσει η ΜΕΘ – Covid 19 στον Άγιο Νικόλαο, θα δημιουργήσει  δυσλειτουργία και στα υπόλοιπα  Νοσοκομεία του νομού  και εύλογη ανησυχία σε μια περίοδο που τα κρούσματα  αυξάνονται και περιμένουμε το “Τρίτο Κύμα”. Λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, γίνονται φανερές οι συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Περιμένουμε καθαρές και πειστικές απαντήσεις  από την Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων,  την Υγειονομική Περιφέρεια  και κυρίως από το Υπουργείο Υγείας.

Προβλέπεται να ενισχυθεί ο νομός και η ΜΕΘ στον Άγιο Νικόλαο με την  τρέχουσα προκήρυξη για τις ΜΕΘ, ή  κινδυνεύει να κλείσει οριστικά όπως φημολογείται;

Μανόλης Θραψανιώτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos