Ισχυρή Αριστερά, Προοδευτική Κυβέρνηση, Δίκαιη Κοινωνία, Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σητείας
από την εκδήλωση της Σητείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σητείας την Τρίτη 9/8 στην πλατεία της Σητείας με θέμα « Ισχυρή Αριστερά – Προοδευτική Κυβέρνηση – Δίκαιη Κοινωνία».

Την εκδήλωση προλόγισε η Συντονίστρια της Οργάνωσης Ειρήνη Καζαμία, με κεντρικούς ομιλητές τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Μανόλη Θραψανιώτη, την Πελαγία Πετράκη και τον Μανώλη Χατζηνάκη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, Αριστομένης Συγγελάκης.

Ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Δημήτρης Παπαδημούλης στην ομιλία του ανέφερε αναλυτικά με στοιχεία της Eurostat – ΕΛΣΤΑΤ τις θλιβερές πρωτιές της χώρας μας στους δείκτες της πανδημίας, της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της ελευθερίας του τύπου, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Η κρίση είναι παγκόσμια αλλά στην Ελλάδα πολλαπλασιαστής της κρίσης είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις του μεγάλου σκανδάλου των «επισυνδέσεων» και των παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων με ευθύνη Μητσοτάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: Tο «μητσοτάκης – gate» είναι η αρχή του τέλους για τον Μητσοτάκη. Δεν ξαναβγαίνει πρωθυπουργός! Για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης, « χρειάζεται να αλλάξει ο χαβάς και όχι μόνο ο βιολιτζής». Η λύση είναι η νίκη και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Σητεία, σε όλη την Ελλάδα στις επόμενες εκλογές με κοινό μέτωπο όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης,  αναφέρθηκε στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης στα επίπεδα της Υγείας ( Κατάρρευση του ΕΣΥ και στο Λασίθι), της Δημόσιας παιδείας, της οικονομίας με την υπέρογκη ακρίβεια, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της αγροτικής πολιτικής, της ενεργειακής πολιτικής (ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και βίαιη απολιγνιτοποίηση) και στο κράτος – παρακράτος των παρακολουθήσεων. Εξήγησε αναλυτικά τι σημαίνουν τα αρδευτικά έργα μέσω ΣΔΙΤ που αυξάνουν το κόστος κατασκευής και συντήρησης ( αμοιβές ιδιωτών) σε σχέση με τα έργα που προκηρύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ με 100% δημόσιους πόρους και πόρους ΕΣΠΑ. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια η ανασκαφή στον Πετρά Σητείας.

Η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη μίλησε για την ακρίβεια, την διαφθορά, τις ανισότητες και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του Ελληνικού Λαού. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Τόνισε ότι «Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι βαθιά ριζωμένη στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας με την βοήθεια των ΜΜΕ, του κράτους – παρακράτους της νέας δεξιάς (Παρακολουθήσεις) και της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Η κατάσταση στη χώρα δεν είναι διεθνές φαινόμενο. Είναι ευθύνη και των πολιτών η ποιότητα της Δημοκρατίας για ένα καλύτερο Κράτος.»

Ο Μανόλης Χατζηνάκης, πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε την ΟΜ Σητείας και τους συνομιλητές του για την πρόσκληση στην εκδήλωση μέσω της οποίας έχει την ευκαιρία της πολιτικής επικοινωνίας με τον Σητειακό Λαό. Αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «αμφισβήτησα το ΠΑΣΟΚ της ενσωμάτωσης και της καθεστωτικής νοοτροπίας». Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην ανάγκη της συγκρότησης ενός Πατριωτικού, Πανδημοκρατικού μετώπου από την Επαναστατική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κομμάτι  της αστικής τάξης. Το αντίπαλο δέος στον νεοφιλελεύθερο, λεηλατικό καπιταλισμό είναι η αφύπνιση των συνειδήσεων με μπροστάρη την Αριστερά και μια βιώσιμη, ρεαλιστική και οραματική πρόταση για το μέλλον.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αριστομένης Συγγελάκης με την ομιλία του για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον  Μανώλη Γλέζο και στους αγώνες του για τις Γερμανικές οφειλές. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Οι Γερμανικές αποζημιώσεις δεν είναι θέμα οικονομικό. Το θέμα είναι καθαρά ηθικό και κοινωνικό, μια ελάχιστη συγνώμη και αναγνώριση στα θύματα των  ναζιστικών θηριωδιών στη χώρα μας. Είναι επίσης και ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας τη στιγμή που η χώρα που τις διέπραξε δεν αναγνωρίζει ότι οφείλει να πληρώσει για τα ναζιστικά εγκλήματα και ως εκ τούτου πρέπει η Ελλάδα να μην σκύψει το κεφάλι στην Γερμανική Πολιτική της ισόβιας λιτότητας. Οι Γερμανικές οφειλές είναι ένα θέμα που ενώνει όλους τους Έλληνες και οφείλει να ενώσει και το πολιτικό σύστημα.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos