Καλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου
με τον δήμαρχο Ηρακλείου

Μετά και το τέλος της συνάντησης που είχαμε χθες το πρωί αντιπροσωπεία καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, αλλά και φορείς της πόλης μας, με το Δήμαρχο Ηρακλείου κο Βασίλη Λαμπρινό οφείλουμε να δηλώσουμε δημόσια την απογοήτευση μας,  αφού η εν λόγω συνάντηση απέβη άκαρπη.


Στη συνάντηση εξηγήσαμε στον κ. Δήμαρχο την σπουδαιότητα του να παραμείνει ανοιχτό το κέντρο για τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την πολύμηνη καραντίνα και τις ζημιές που έχει υποστεί ο επιχειρηματικός κόσμος και ζητήσαμε μια τρίμηνη αναβολή των έργων:  ένα γενικά απλό αίτημα για το Δήμο αλλά εξαιρετικά κρίσιμο για μας και την οικονομική μας επιβίωση.Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.
Περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία από τον Δήμαρχο, δυστυχώς  δεν πήραμε καμία ουσιαστική απάντηση, μόνο γενικόλογες  αναφορές για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος οι οποίες θα είχαν ουσία εάν βρισκόμασταν σε κάποια άλλη χρονική περίοδο.

Δεν γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες μπορούν να κρύβονται πίσω από αυτή την εμμονή της Δημοτικής Αρχής, για τον πλήρη αποκλεισμό του κέντρου,  την στιγμή που όλοι περιμέναμε,  όχι απλά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου,  αλλά το “φιλί της ζωής ” για τις επιχειρήσεις μας!

Καλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου
από τη συνάντηση στο δημαρχείο


Το αίτημα μας είναι δίκαιο, είναι στα πλαίσια της κοινής λογικής και της γενικότερης πολιτικής προσπάθειας  Πανελλαδικά στο άνοιγμα και την ανακούφιση της οικονομίας!   Για ποιο λόγο μας το στερεί με προκλητικό τρόπο ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή;

Καλούμε το Δήμαρχο και όποιον άλλο θέλει, να έρθει να δει  και να περπατήσουμε “το έρημο τοπίο” των επιλογών τους,  μήπως και αντιληφθούν τι έχουν προκαλέσει με αυτή την αιφνιδιαστική τους απόφαση.

Το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, που διαχρονικά πάντα έσφυζε από ζωή, ήδη από σήμερα το πρωί είναι έρημος τόπος .

Για το λόγο αυτό ζητούμε να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με  θέμα την έναρξη των εργασιών στο σταυρό της πόλης, για να τοποθετηθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις επι του θέματος  και να υπάρξει απόφαση του σώματος επί του σημαντικού αυτού ζητήματος που πλήττει τις επιχειρήσεις, αλλά και την επιχειρηματικότητα στης πόλης συνολικότερα!

Σε  μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών δεν είναι δυνατόν να διεκδικούμε τα αυτονόητα!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι την κατανόηση που δεν βρήκαμε στο πρόσωπο του Δημάρχου  θα την βρούμε από το σύνολο των άλλων παρατάξεων._

Αντιπροσωπεία καταστηματαρχών και επιχειρήσεων του κέντρου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos