καλούμε τους μαθητές να εγγραφούν στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου
στο μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο μουσικό γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι μεταξύ του προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου, κ. Αθανάσιου Κατσαγκόλη, του διευθυντή του μουσικού γυμνασίου κ. Αναστάσιου Χατζημανώλη, της Προέδρου της Κοινότητας Καβουσίου κας Μαρίας Χαλκιαδάκη, καθηγητών του σχολείου και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Στη συνάντηση ο κ. Αστροπεκάκης ενημέρωσε για το έργο της ανέγερσης νέου κτιρίου μουσικού γυμνασίου και λυκείου στο Καβούσι στην περιοχή “Λουλούδι” για το οποίο ο Δήμος Ιεράπετρας έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση μελέτης και κατασκευής στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον επεσήμανε το σύνολο του εξοπλισμού, των εργασιών και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου στον υπάρχοντα σχολικό χώρο καθώς και τις οικοδομικές επεμβάσεις που ακολουθούν το ερχόμενο διάστημα ώστε να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου και να καλύψουν υπάρχουσες ανάγκες και για το επόμενο σχολικό έτος κατά το οποίο θα φοιτούν πλέον στο σχολείο μαθητές δύο τάξεων (Α’ και Β’ Γυμνασίου).

Επιπροσθέτως,

υπήρξε συζήτηση για το καθηγητικό προσωπικό και για δυνατότητες βελτίωσης της σχολικής μονάδας και της λειτουργία του σχολείου και συμφωνήθηκε κοινή γραμμή για την προτροπή των μαθητών όλου του Νομού Λασιθίου ώστε να εγγραφούν στο μουσικό γυμνάσιο με καταληκτική ημερομηνία την 31/05/2021.

Όπως τονίζει ο κ. Αστροπεκάκης “Μετά από χρονοβόρες και δύσκολες προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ίδρυση και τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνουμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του σχολείου και να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε καινούριους μαθητές.

Ευχαριστώ τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσαγκόλη, τον διευθυντή του Σχολείου κ.  Χατζημανώλη, τους καθηγητές και φυσικά όλους τους γονείς που εμπιστεύτηκαν αυτό το εγχείρημα στην έναρξή του και έγραψαν τα παιδιά τους στο μουσικό γυμνάσιο Λασιθίου το πρώτο έτος λειτουργίας του.

Επιπλέον, καλούμε και αυτή τη χρονιά τους μαθητές όλου του νομού Λασιθίου που αγαπούν τη μουσική να εγγραφούν στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, που και με την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος, ήρθε για να δημιουργήσει στο Λασίθι ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού και να εδραιώσει τη μουσική εκπαίδευση στο Λασίθι.”

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos