ΚΚΕ για την εκρηκτική κατάσταση στο νοσοκομείο Ιεράπετρας
διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τα μέτρα που πάρθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, εξαιτίας της πολύ μεγάλης διασποράς σε κρούσματα κορωνοϊού,  αναδεικνύει την εκρηκτική κατάσταση σε ολόκληρο το δήμο Ιεράπετρας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης!

Είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, της ανύπαρκτης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των πρωτοκόλλων λάστιχο σε σχολεία και χώρους δουλειάς, που αφήνουν μαθητές και εργαζόμενους εκτεθειμένους στην πανδημία !

Τώρα ο λαός και η νεολαία της Ιεράπετρας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την πάλη για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Η κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο, απαιτεί:

• Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με το απαραίτητο προσωπικό και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα (απολυμάνσεις, ουσιαστική ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων) ώστε να εξασφαλιστεί με ασφάλεια η τακτική λειτουργία του. Άμεση ενίσχυση των Περιφερειακών Ιατρείων του δήμου. Μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις υγειονομικών. Καμία σκέψη για συγχώνευση-περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου!

• Ιχνηλάτηση και καραντίνα των υγειονομικών με υψηλού κινδύνου έκθεση στα κρούσματα.

• Εβδομαδιαία προληπτικά μοριακά τεστ όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

• Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ όλων των νοσηλευομένων ώστε να προλαμβάνεται παρόμοιου τύπου διασπορά. 

• Δωρεάν τακτικά τεστ όσων συνοδών κρίνονται απαραίτητοι για τη φροντίδα των νοσηλευομένων ώστε να μην επιβαρύνονται οι έτσι και αλλιώς εξουθενωμένοι συγγενείς.

• Απόσυρση της οδηγίας για μόλις πενθήμερη απομόνωση των ήπια νοσούντων εργαζομένων, που έχει αποδειχθεί πλήρως αντιεπιστημονική και επικίνδυνη, κι επαναφορά της δεκαήμερης.

Για το σύνολο του πληθυσμού με έμφαση στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς απαιτείται:

  • Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν rapid test για όλους στο Δήμο Ιεράπετρας με διευρυμένο ωράριο 9.00 – 21.00 και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΟΔΥ.
  • Άμεση επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.
  • Να χορηγούνται δωρεάν οι μάσκες αυξημένης προστασίας που απαιτούνται (σε σχολεία, χώρους δουλείας, κ.α).
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη των εργοδοτών. Να παρθούν μέτρα για την υγειονομική επιτήρηση και τον εμβολιασμό ευαίσθητων ομάδων, ειδικά στους μετανάστες εργάτες γης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία με ευθύνη του Δήμου Ιεράπετρας, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos