ΚΚΕ: παράταση «lockdown» στο Παλαίκαστρο, επίσκεψη Συντυχάκη
κομματική οργάνωση Λασιθίου

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράτασης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τη ΓΓΠΠ αυτή βασίστηκε «στα επιδημιολογικά δεδομένα της Κοινότητας Παλαίκαστρου» και γι’ αυτό προκύπτουν «επιτακτικοί λόγοι αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Ρωτάμε: ποια είναι αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα; Μήπως έγιναν τεστ τις τελευταίες μέρες στο Παλαίκαστρο, στην πόλη της Σητείας ή σε μαζικούς χώρους δουλειάς; Μήπως υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στις μετρήσεις των λυμάτων; Γιατί τόσες μέρες οι αρμόδιοι αναλώνονται στο να πείσουν-καθησυχάσουν τους πάντες ότι όλα βαίνουν καλώς ενώ την ίδια ώρα δε φροντίζουν να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας και της ζωής των δημοτών; Ποια επιστημονική αλήθεια υπηρετεί αυτή η μυστικοπάθεια;

Ο λαός της περιοχής ανησυχεί για το τι συμβαίνει με τα κρούσματα, την εξάπλωση του ιού και την πορεία της κατάστασης των συμπολιτών μας που νοσούν οι οποίοι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Η ανησυχία αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αντιμετώπιση της κατάστασης, κανείς δεν ξέρει πόσο και πού έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Η απουσία απόφασης για στήριξη του λαού του Παλαικάστρου με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε ολόκληρο το Δήμο Σητείας, για την στέγαση σε κατάλληλο χώρο όσων νοσούν από τον ιό, αλλά δε χρήζουν νοσηλείας, έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής μας!

Μόνο με το κεφάλι ψηλά μπορούμε να ανασάνουμε πραγματικά!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο !

Τώρα είναι ώρα ευθύνης !

Ο λαός τώρα να διεκδικήσει να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του για την προστασία της υγείας κι της ζωής του!

Οι κάτοικοι του Παλαικάστρου, του Δήμου Σητείας δεν είναι μόνοι!

Επίσκεψη βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Συντυχάκη:

Η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο Σητείας, θέλοντας να συμβάλλει στην πάλη για τα μέτρα που απαιτούνται να εφαρμοστούν, εντείνει τις παρεμβάσεις της για τα ζητήματα της Υγείας και της ζωής του λαού του Παλαικάστρου και της Σητείας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Συντυχάκη Μανόλη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Κρήτης στο Δήμο Σητείας, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 με το πρόγραμμα της περιοδείας να είναι:

  • 10:00 Δημαρχείο Σητείας: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σητείας, τους αντιδημάρχους Σητείας και την διεύθυνση της ΔΕΥΑΣ
  • 11:30 ΤΚ Παλαικάστρου: Συνάντηση με τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου
  • 13:00 Πόλη Σητείας: Δηλώσεις στα ΜΜΕ

Το Γραφείο Τύπου
15 Γενάρη 2021

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos