Κορωνοϊός: ασπίδα προστασίας για τους αγρότες της Ιεράπετρας η εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του ιού
από τις επισκέψεις του δημάρχου

Προκειμένου να διαπιστώσει την τήρηση των μέτρων στον πρωτογενή τομέα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποίησε επίσκεψη αρχικά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό κηπευτικών του Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, κ. Φώντα Δουλούμη και τον Διευθυντή, κ. Σπύρο Σιγουράκη και κατόπιν στον Β’ Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό, όπου συνομίλησε τόσο με τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Μπαλοθιάρη όσο και με το προσωπικό.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Γιάννη Γαϊτάνη, με τον οποίο συζήτησαν τη σπουδαιότητα ορθής εφαρμογής των μέτρων προστασίας σε όλους τους τομείς του Αγροτικού Τομέα.

Ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό τομέα της οικονομίας του Δήμου Ιεράπετρας και απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δίνεται τεράστια προσοχή από όλους τους απασχολούμενους του αγροτικού κλάδου (εργάτες γης, πρακτορεία μεταφορών, δημοπρατήρια, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί κτλ) στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Πρέπει να παραμείνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στις υγειονομικές αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην παραλείπουμε την ορθή χρήση μάσκας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το οξύ πρόβλημα του κορωνοϊού έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας (ενημερωτικές εκστρατείες, προμήθεια μέσων προστασίας, απολυμάνσεις, rapid tests, δειγματοληψία λυμάτων κτλ). Δεν αρκούν, όμως, μόνο αυτά.

Όλοι μας, με σοβαρότητα και με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, οφείλουμε να προστατεύσουμε το σύνολο της κοινωνίας και να απομακρύνουμε κάθε ενδεχόμενο οικονομικής κατάρρευσης του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ιεράπετρας

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: