Μάλια, Μοχός, Σταλίδα, Μάλια

Την τελευταία του πεζοπορία για το 2022 θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Θα ξεκινήσουμε από τα Μάλια, όπου θα παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας. Από εκεί θα περπατήσουμε σε όμορφο παλιό μονοπάτι, κατασκευασμένο από τους κατοίκους, για να ενώσει τα Μάλια με το Μοχό.

Στην αρχή της πεζοπορίας, θα περάσουμε μπροστά από το σπήλαιο της Μαριάς, κρυμμένο μέσα στους βράχους  και δύσκολο να εντοπιστεί, αν δεν το ξέρει κανείς. Στη συνέχεια με ελαφρώς ανηφορική πορεία και με θέα το παραλιακό μέτωπο  Μαλίων – Σταλίδας – Χερσονήσου θα περάσουμε την περιοχή «Πέντε Μύλοι»  και λίγο πριν φτάσουμε στο Μοχό, θα ακολουθήσουμε ανατολική πορεία, για να επισκεφτούμε στη θέση ‘Λυγαρά’  με μια μικρή λίμνη δίπλα σε αρχαίο οικισμό σε μια έκταση τριών στρεμμάτων, όπου υπάρχουν ακόμα διάσπαρτα πήλινα θραύσματα και σωροί από πελεκητές κτιρόπετρες.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε ως το χωριό του Μοχού, όπου θα κάνουμε μικρή στάση για καφέ και για να δούμε τον όμορφο παραδοσιακό οικισμό! Επόμενη στάση θα είναι η πρόσφατα κτισμένη εκκλησία Παναγία Θεογεννήτορος. Στη συνέχεια ακολουθώντας το ‘βουλγάρικο’ μονοπάτι (κατασκευάστηκε από Βούλγαρους αιχμαλώτους τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο) και με κατηφορική πορεία θα φτάσουμε στην Σταλίδα και έπειτα στην αφετηρία μας.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 16 χιλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5-6 ώρες (μαζί με τις στάσεις)

Β. Δ.: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Ψαλλιδάκης (6934647100)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  8.00 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με ΙΧ: Παρακαλείσθε να δώσετε 5€ στον οδηγό. ΟΣΟΙ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΛΙΩΝ ΣΤΙΣ 8.30.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: