Να λειτουργήσει το ΤΕΦΑΑ ζήτησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου
από την τηλεδιάσκεψη

Η στήριξη των υφιστάμενων τμημάτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο μηχανογραφικό του 2021 καθώς και η εξέλιξη του υπό αναστολή τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο , συζητήθηκαν σήμερα (24/3) κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με την συμμετοχή των : Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου, Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ κ. κ. Νίκου Κοκκίνη – Γιάννη Ανδριώτη, βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Θραψανιώτη, πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκου Κατσαράκη, Κ. Παναγιωτάκη πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκη και του προέδρου του ΠΑΟΔΑΝ Κ. Λ. Ραφαηλάκη.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό ότι οι συμμετέχοντες, μετέφεραν τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Άγιο Νικόλαο και γενικότερα στο Νομό Λασιθίου, ενώ δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τις τοποθετήσεις που έγιναν από όλους, να παρουσιαστούν έστω και με συνοπτικό τρόπο -λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του Υφυπουργού Παιδείας– αλλά απολύτως ξεκάθαρο – οι δυνατότητες των λειτουργούντων σχολών, αλλά και ο σχεδιασμός που υπάρχει για την λειτουργία τους τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μας δόθηκε η ευκαιρία – ανέφερε χαρακτηριστικά – να κατανοήσουμε τα ζητήματα που θέτει η πολιτεία, αλλά και ν΄ απαντήσουμε σε σημεία που δεν έχουν απολύτως διευκρινιστεί αναφορικά με την δημιουργία τμήματος ΤΕΦΑΑ.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε δέσμευση σε σύντομο χρόνο, να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη και να παρουσιαστούν  στον αρμόδιο υπουργό -από ομάδα εργασίας που θα συγκροτηθεί -τα στοιχεία εκείνα που συνηγορούν στην λειτουργία και βιωσιμότητα του παραπάνω τμήματος, αλλά και τους λόγους διατήρησης στο μηχανογραφικό του 2021 του λειτουργούντος τμήματος Διοικ. Επιστήμης και Τεχνολογίας. Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός : “το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο και στην Περιφερειακή Ενότητα, είναι κυρίως  πολιτικό παρά τεχνοκρατικό. Προσδοκούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, δεδομένου ότι υπάρχει επαρκής σχεδιασμός από το ΕΛΜΕΠΑ και στήριξη από την ίδια την κοινωνία”.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: