Οι Γιατροί του Κόσμου στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία
τα υλικά έτοιμα προς φόρτωση

Η τρίτη αποστολή υλικού των Γιατρών του Κόσμου ξεκίνησε την Τρίτη 22 Μαρτίου από την Ελλάδα και μεταφέρει περισσότερους από 30 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, για την κάλυψη των αναγκών όσων αναζητούν ασφάλεια μακριά από τα πυρά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας, θα παραδοθεί στην οργάνωση Help Ukraine και στην περιφέρεια της Λβίβ. Παράλληλα η ομάδα των ΓτΚ στα σύνορα της Ουκρανίας συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά πρώτες βοήθειες και ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα προς τη Ρουμανία.

Εκτός από τη δράση τους στα σύνορα της Ουκρανίας, οι Γιατροί του Κόσμου, από τις πρώτες μέρες αυτής της νέας προσφυγικής κρίσης, διαθέτουν τα Ανοικτά Πολυιατρεία, τα στεγαστικά προγράμματα και τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες τους, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, για την άμεση φροντίδα των ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα μας, προσφέροντας ψυχοκοινωνική και υλική υποστήριξη (kit τροφίμων για την κάλυψη βασικών αναγκών), ενώ λειτουργούν Γραφείο Βοήθειας (Help Desk) για την εξυπηρέτηση των Ουκρανών προσφύγων.

www.mdmgreece.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos