Οι Κρήτες της Αυστραλίας & νέας Ζηλανδίας συγχαίρουν τον νέο  αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο
από παλαιότερη συνάντησης

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης συγχαίρει τον νέο ποιμενάρχη της Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ για την εκλογή του, μετά την ενθρόνιση του στο μεγάλο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Σεβασμιώτατε,

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.  Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, η κάθε στιγμή που βαδίζετε το 2022 να είναι γεμάτη με υγεία, αγάπη, ειρήνη και δύναμη, ενώ ο κάθε στόχος που θέτετε να επιτυγχάνεται. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση που μας πλημμύρησε όταν μάθαμε τα ευχάριστα νέα της εκλογή σας ως ο νέος Ποιμενάρχης της Λεβεντογέννας Κρήτης μας. 

Γνωρίζοντας προσωπικά το πόσο αξιόλογος χαρακτήρας είσαστε και πόσα πολλά θα προσφέρετε αναλαμβάνοντας το ανώτερο εκκλησιαστικό αξίωμα, είμαστε ευγνώμων στον Πανοσιολογιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και στην Άγια και Ιερά Σύνοδο που σας ψήφισαν για το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ξεκίνημά σας ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είναι η αφετηρία μίας νέας δημιουργικής εποχής για την Κρήτη.

Είχα την τιμή και την χαρά να σας γνωρίζω προσωπικά και να έχω συνεργαστεί μαζί σας από το 2010 όπου αναλάβατε την θέση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.  Ήμουν πάντα πολύ υπερήφανος που στην ιδιαίτερη μου πατρίδα, το Ρέθυμνο, ένας τόσο αξιοσέβαστος, δραστήριος αλλά και πάντα χαμηλών τόνων Μητροπολίτης υπηρετούσε την εκκλησία μας. 

Σε κάθε μου ταξίδι στην Κρήτη πάντα συναντιόμασταν ανταλλάσσοντας απόψεις για το πώς θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο αλλά και να αξιοποιήσουμε μια εποικοδομητική σχέση των Αποδήμων Κρητών όπου ζούσαν στην μακρινή Αυστραλία φέρνοντάς τους πιο κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Σταθμός για εμένα προσωπικά στα τόσα χρόνια συνεργασίας που έχουμε και ως Πρόεδρος τότε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ήταν η επίσημη επίσκεψή σας στους Αντίποδες τον Μάρτιο του 2013 όπου παραβρεθήκατε καλεσμένος τις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κατά την Κληρολαική Συνέλευση στο Σίδνεϋ, καθώς και στον επίσημο Αγιασμό της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης. Ήταν μεγάλη τιμή για την Κρητική Ομογένεια να δεχτεί κοντά της τον τότε Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιο.

Εκ μέρους της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την θέση που αναλαμβάνετε ως νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο που έχετε μπροστά σας, αλλά και συνάμα στην μεγάλη παρακαταθήκη που σας αφήνει ο πρώην Κρήτης κ Ειρηναίος, τον οποίο είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στην Αυστραλία το 1975 ως Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου και έκτοτε μια πολύ στενή συνεργασία.

Εκ μέρους όλων των Κρητών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας βροντοφωνάζουμε  «ΑΞΙΟΣ – ΠΑΝΑΞΙΟΣ »  Ως Πρόεδρος της Κρητικής ομογένειας εδώ στους Αντίποδες νιώθω βαθιά συγκίνηση που σας έχω φίλο ενώ θα έχω την τιμή να συνεργαστώ μαζί σας και πάλι. Σας υποσχόμεθα ότι θα είμαστε στο πλευρό σας, να σας στηρίζουμε, σε κάθε κάλεσμά σας.

Με κρητικούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς, Καλή Αντάμωση στην Κρήτη το καλοκαίρι.

Αντώνης Τσουρδαλάκης

Προέδρος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos