Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 50ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 50ης Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών (CPMR) που φιλοξενήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, με την Περιφέρεια Κρήτης να κερδίζει τα εύσημα για την οργάνωση της φιλοξενίας και να συνεχίζει στο πολιτικό γραφείο – κορυφαίο όργανο της CPMR – ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. 

Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Διάσκεψης, Γιώργος Αλεξάκης, μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, η Κρήτη θα είναι ο εθνικός εκπρόσωπος στο πολιτικό γραφείο της οργάνωσης διατηρώντας θέση Αντιπροέδρου, με νέο χαρτοφυλάκιο στον τομέα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, που αποτελεί κυρίαρχο θέμα πλέον στις ευρωπαϊκές περιφέρειες.  

«Περισσότεροι από 220 σύνεδροι από 150 περιφέρειες της Ευρώπης, είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία τους και εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για την κρητική φιλοξενία. Όλοι τους δηλώνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στο νησί, να το γνωρίσουν καλύτερα», επεσήμανε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 50ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR
προεδρείο

Σε ότι αφορά τον απολογισμό των εργασιών της διήμερης Γενικής Συνέλευσης ο Γιώργος Αλεξάκης επισημαίνει την υποστήριξη των μελών «στις προτεραιότητες της πολιτικής συνοχής, δεδομένου ότι από την πολιτική αυτή πηγάζουν οι χρηματοδοτήσεις για σχολεία, δρόμους κ.α. έργα». Αλλά και η στήριξη στη γαλάζια ανάπτυξη στις νησιωτικές και τις παράκτιες περιοχές. Για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, τονίστηκε πως πρέπει όλες οι περιφέρειες να αποκτήσουν μια μεθοδολογία τόσο στην πρόληψη όσο και στην προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. 

Επίσης, συζητήθηκαν οι μεταφορές και η διασύνδεση των παράκτιων και νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης. «Είναι καθοριστικής σημασίας για την ευημερία των πολιτών σε αυτές τις περιοχές, τόσο ως προς τη σύνδεσή τους με την ενδοχώρα, όσο και τις μεταφορές εντός κάθε περιφέρειας», σημειώνει ο κ. Αλεξάκης.  Την τελευταία μέρα ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergeii Sutenco ευχαρίστησε για την φιλοξενία και τόνισε πως η ημέρα της Εθνικής Επετείου του «Όχι» ταυτίζεται με την αντίσταση της χώρας του.

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos