Ο καλός συντονισμός, η εμπειρία και η άμεση κινητοποίηση όλων μας καταλυτικοί παράγοντες για τη γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή των Μεσελέρων
στις καμένες περιοχές

Με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμαύκας, κ. Κωνσταντίνο Κρασσά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσελέρων, Εμμανουήλ Σκουλούδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, όπου και μετέβησαν στις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές, προκειμένου να δουν από κοντά τα αποτελέσματα που άφησε πίσω της η φωτιά.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Απευθύνω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συμμετείχαν και με τη βοήθειά τους συνέβαλλαν στο να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από τις ήδη υπάρχουσες.

Η υπερπροσπάθεια, ο ζήλος και η ευσυνειδησία που επέδειξαν, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την άριστη οργάνωση, είχε ως αποτέλεσμα να μη κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Η καταστροφή, όμως, που υπέστη το περιβάλλον  δύσκολα θα αναπληρωθεί, όπως και ο κόπος των ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλους μας. Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας και με υπευθυνότητα να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να επαναληφθούν τέτοια συμβάντα.

Θέλω να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, την Ελληνική Αστυνομία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας , την ΕΔΙΚ, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη συνδρομή της με εναέρια μέσα, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, τη Δημοτική Αστυνομία, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Μαλών, Καλαμαύκας, Μεσελέρων, Παχείας Άμμου, Αγίου Ιωάννου και Κάτω Χωριού, τον ΤΟΕΒ Καλαμαύκας και Ιεράπετρας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μαλών, Καλαμαύκας και Αγίου Ιωάννου, τον Σύλλογο Τετρακίνησης, το Σύλλογο ραδιοερασιτεχνών, τον Πρόεδρο της Πρίνας, τους κατοίκους των Κοινοτήτων που παρείχαν τη βοήθειά τους και όλους τους εθελοντές οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων.

Η συνδρομή όλων, φορέων και πολιτών, ήταν καταλυτική και ο συντονισμός άψογος με αποτέλεσμα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να επιτευχθεί  ο περιορισμός αρχικά και εντέλει η κατάσβεση της φωτιάς».

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: