ο υφυπουργός τουρισμού στον δήμο Χερσονήσου
από τη συνάντηση

Συνάντηση με το Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο είχαν χθες το απόγευμα ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κρήτη.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος και οι δυνατότητες εξεύρεσης μέτρων ανάκαμψής του εν μέσω της πρωτοφανούς κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο:

«Η επίσκεψη του Υφυπουργού και της Γεν. Γραμματέως σε ένα από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Δήμους της χώρας, στυλοβάτη του βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που όμως επλήγη σοβαρά από την υγειονομική κρίση, καταδεικνύει το αμέριστο ενδιαφέρον του για την προώθηση σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το Δήμο μας. Ο τουρισμός αποτελεί σημείο αναφοράς για την επόμενη μέρα και, πολύ ορθά, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που ήδη έχει ξεκινήσει και υλοποιείται είναι η στήριξη των τουριστικών δήμων, οι οποίοι από την κατακόρυφη πτώση των εξόδων τους θα αναγκαστούν να αναβάλλουν, στην καλύτερη περίπτωση, πολλές από τις αναπτυξιακές τους δράσεις.» Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που επέλεξαν να μην ανοίξουν καθόλου και έχουν υποστεί βαρύτατο πλήγμα, αλλά και για τους εργαζόμενους τους, που έχουν μεγάλη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Αναστασάκης, Δημήτρης Μπάτσης, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης και Μανώλης Καλαϊτζάκης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμης Μουντράκης.

από τον δήμο Χερσονήσου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos