Πεζοπορία, κοιλάδα Σκλαβεδιάκου, Αχλάδια, Πισκοκέφαλο
Κυμουριώτης

Μια πεζοπορία φυσιολατρικού και πολιτιστικού χαρακτήρα προγραμματίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου για τα μέλη του και όσους θέλουν να εγγραφούν. Θα ξεκινήσουμε από το Πισκοκέφαλο Σητείας, όπου θα παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας.  

Έπειτα θα διασχίσουμε την όμορφη κοιλάδα του Σκλαβεδιάκου. Θα επισκεφτούμε τον γραφικό οικισμό, Κυμουριώτη και πιθανόν να φτάσουμε -ανάλογα τη δυνατότητα της ομάδας- ως την Σκοπή. Έπειτα θα ανηφορίσουμε από χωματόδρομο στα Αχλάδια κι από κει στο ξωκλήσι του Αϊ Βλάση και τον μυκηναϊκό  θολωτό τάφο στη θέση Πλατύσχοινο. Κατόπιν θα κατηφορίσουμε προς την αφετηρία μας. Η διαδρομή είναι εύκολη με μικρή υψομετρική διαφορά, θέλει ωστόσο την προσοχή της ειδικά, αν το ρέμα έχει νερό, οπότε και θα πρέπει να πατάμε προσεκτικά, και ίσως να βγάζουμε παπούτσια και να σηκώνουμε μπατζάκια!

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 16 χιλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

Β. Δ.: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.30 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με ΙΧ: Παρακαλείσθε να δώσετε 10€ στον οδηγό. ΟΣΟΙ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΣΗΤΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟ ΣΤΙΣ 8.30.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos