πεζοπορία, Λιθίνες, Μόντε Φόρτε, Συκιά (περιοχή Σητείας)

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή κοντά στη Σητεία. Θα ξεκινήσουμε απ’ το χωρίο Λιθίνες περπατώντας σε δασικό δρόμο κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Θα περάσουμε από την περιοχή Ανδρόμυλοι, απ’ όπου θα παρακάμψουμε της πορείας, για να επισκεφτούμε το γραφικό ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς το γεφύρι του Πετεινού και το Μόντε Φόρτε, μεσαιωνικό κάστρο με θέα σε όλη την περιοχή. Από κει θα κατηφορίσουμε στο παλιό λατομείο κι έπειτα με ελεύθερη διαδρομή (ανάβαση και κατάβαση) θα συναντήσουμε το δρόμο μας και θα κατευθυνθούμε στο χωριό Συκιά. Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος κινούμαστε σε χωματόδρομο, ενώ και η ανηφόρα είναι κλιμακούμενη.

àΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός για λεωφορείο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 6 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

Β. Δ.: 1+

Υ.Δ.: 700 μέτρα

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (6934668294)

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576) – Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173)  απογευματινές ώρες!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  8.00π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Με λεωφορείο. Εισιτήριο 13 €.Όσοι έρθουν από Ιεράπετρα να είναι έξω από το ξενοδοχείο Petra mare στις 8.30. όσοι έρθουν από Σητεία στις Λιθίνες στις 9.30 το αργότερο. Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos