πεζοπορία στο φαράγγι Σαρακίνας
το φαράγγι Σαρακίνας

Την Κυριακή 12 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του πεζοπορία στο περίφημο φαράγγι της Σαρακίνας. Το φαράγγι βρίσκεται κοντά στο γραφικό χωριό Μύθοι δυτικά της Ιεράπετρας και είναι γνωστό για τους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του, που σε συνδυασμό με τα πολύ στενά τοιχώματά του, που προσφέρουν σκιά ακόμα και στις πιο ζεστές ώρες της μέρας, το καθιστούν τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πορεία θεωρείται εύκολη, υπάρχουν ωστόσο δύσκολα περάσματα, όπου απαιτείται σκαρφάλωμα και χρήση λαβών ή σκοινιών, που έχουν προσαρτηθεί στα τοιχώματα των βράχων, για να βοηθήσουν τον ορειβάτη στη διάσχιση του φαραγγιού. Επειδή επίσης έχει πολύ νερό φέτος και οι πέτρες είναι γλιστερές, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Απαραίτητο είναι να φοράμε μαγιό ή ελαφριά ρούχα κι αθλητικά παπούτσια, για να περνάμε μέσα απ’ τα νερά ή να ρίχνουμε μια γρήγορη βουτιά στις “κολύμπες”. Στη συνέχεια συνεχίζουμε το μπάνιο μας στην όμορφη παραλία του Μύρτου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής Θα μεταβούμε με λεωφορείο εφ όσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός θέσεων. Εγγραφές στον ταμία του συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή το βράδυ. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ. Αν δεν συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός θέσεων  θα μεταβούμε με ΙΧ με την τιμή να παραμένει στα 10€.

πεζοπορία στο φαράγγι Σαρακίνας

ΑΡΧΗΓΟΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (697 968 7576)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2,5 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos