Πεζοπορία στο φαράγγι της Σαρακίνας
το φαράγγι της Σαρακίνας

Την Κυριακή 27 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στο ονομαστό φαράγγι της Σαρακίνας. Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από το χωριό Μύθοι, απ’ όπου θα πάρουμε τον ανηφορικό δρόμο για Μάλλες. Στη συνέχεια θα στρίψουμε αριστερά σε κατηφορικό χωματόδρομο, που θα μας οδηγήσει στη ρεματιά μέσα από το πευκοδάσος.

Ανάλογα τη διάθεση και τις δυνατότητες της ομάδας, μπορεί να περπατήσουμε λίγο αντίθετα στη ροή του ρέματος, για να επισκεφτούμε την πιο άγρια και δύσβατη πλευρά του ως τις αργιλώδεις πλαγιές του. Επιστρέφοντας θα πάρουμε τη συνήθη πορεία ως την έξοδο του φαραγγιού. Η διάβασή του είναι μια περιπέτεια, στην οποία χρειάζεσαι όλα τα μέρη του σώματος και συνεχή εγρήγορση γιατί έχει δύσκολα σημεία.

Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τον ΕΟΣ Ηρακλείου, επειδή λοιπόν μπορεί να υπάρξει μία καθυστέρηση στα δύσβατα σημεία, παρακαλώ να επιδείξετε υπομονή, για να περάσουμε όλοι μας καλά.

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2,5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+ (Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά θέλει προσοχή, γιατί έχει αρκετά δύσκολα σημεία, όπως όλα τα φαράγγια, οπότε συστήνονται ελαφριά αθλητικά παπούτσια, γιατί σε κάποια σημεία το περπάτημα θα γίνεται μέσα στο νερό και μαγιό ή ελαφριά ρούχα για μια σύντομη βουτιά για λίγη δροσιά στις φυσικές πισίνες του φαραγγιού)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 3 χιλιόμετρα  

ΑΡΧΗΓΟΣ : Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από Άγιο Νικόλαο (πάρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος) 9.00 π.μ. Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Πάγκαλος (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) – Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos