Πλήθος προσκυνητών στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι
στο προαύλιο του Μοναστηριού

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και πλημμυρισμένοι από το Φως και τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου ήλθαν και φέτος κατά χιλιάδες, προσκυνητές από όλη την Κρήτη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι κατά το διήμερο 24-25 Απριλίου, για να τιμήσουν τη μνήμη του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος, στρατηλάτου, Τροπαιοφόρου και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας και να εκπληρώσουν το τάμα τους, ασπαζόμενοι την θαυματουργό Ιερά Εικόνα και μέρος του Τιμίου Λειψάνου του.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα 24 Απριλίου στον Ιερό Ναό Θεοφανείων της Ιεράς Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ. Στην Ακολουθία παρέστη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου Εβδομάδος 25 Απριλίου, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον ως ανω Ιερό Ναό, ιερουργούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ. Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου επί τω Αγίω Πάσχα.

Τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο οποίος ομίλησε περί της Εορτής και περί του περίπυστου προσκυνήματος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι. Ο π. Τίτος υπεγράμμισε ότι η ιστορική αυτή Ιερά Μονή είναι ένα πραγματικό στολίδι για την Κρήτη και όχι μόνο, αφού η θαυματουργός Ιερά Εικόνα του Αγίου Γεωργίου δίδει ιδιαίτερη ευλογία και χάρη σε όλους όσοι προσέρχονται με Πίστη και ευλάβεια για να την ασπαστούν και να καταθέσουν τα αιτήματά τους στον μεγαλώνυμο Άγιο.     Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos