Σημαντικές συναντήσεις Περιφέρειας και Δήμων της Κρητης στην Μπολόνια
από τις συναντήσεις

Σημαντικές συναντήσεις για την Κρήτη και μία καλλιτεχνική παράσταση του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου Ερωτόκριτος και Αρετούσα πραγματοποιήθηκαν στην Μπολόνια της Ιταλίας με πρωτοβουλία του εκεί  προξενείου και της Περιφέρειας Κρήτης που συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια.

Το προξενιό εκπροσώπησε η Ελληνίδα πρόξενος στην Μπολόνια Γεωργία Λαμπράκη και την Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης με τη συμμετοχή των Δημάρχων Αγίου Νικολάου και Σητείας Αντώνη Ζερβού και Γιώργου Ζερβάκη αντίστοιχα. Ειδικότερα στην Μπολόνια παρουσία  θεσμικών εκπροσώπων, κατοίκων της πόλης, Ιταλών και Ελλήνων παρουσιάστηκε σε μία επιτυχημένη εκδήλωση το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα” και στη συνέχεια το έργο του Ρωμαίου και Ιουλιέτας σε μία σύγχρονη χορευτική απόδοση δύο ιστορίες αγάπης με διαφορετικό τέλος σε μία βραδιά και σε μία παράσταση γεμάτη από κόσμο.

την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα Πρέσβης στην Ιταλία  Ελένη Σουρανή και με αρωγούς και υποστηριχτές  της μεγάλης προσπάθειας την Περιφέρεια με τους Δήμους Σητείας  και Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Επίσης σημαντική ήταν η υποστήριξη της στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος και του Γιώργου Γαλανάκη, ενώ στην επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι Της Μπολόνιας, Ιταλοί και Έλληνες – Κρητικοί.

Εκτός όμως από την μουσική παράσταση έγιναν και δύο σημαντικές συναντήσεις με τις αρχές της ιταλικής τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αντιπροσωπεία της Κρήτης με τη συνοδεία της Πρόξενου Γεωργίας  Λαμπράκη επισκέφθηκαν την Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα με την οποία η Περιφέρεια Κρήτης διατηρεί μακροχρόνια και πολύπλευρη συνεργασία σε ευρωπαϊκά έργα όπως το MISTRAL, MD.NET, SHERPA, CO EVOLVE και σε διακρατικά έργα όπως στο Panoramed.

Τους κρητικούς υποδέχθηκε ο Πάολο Καλβάνο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα στην ιταλική περιφέρεια μαζί με τους συνεργάτες – υπηρεσιακούς, με τους οποίους η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Γ Αλεξάκη διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία. Η Συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις Περιφέρειες στην Ευρώπη όπως είναι η ενέργεια το κλίμα η διαχείριση των big data καθώς και οι μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο Περιφερειών. Ο Γ. Αλεξάκης προσκάλεσε τα στελέχη της Ιταλικής Περιφέρεια να έρθουν στην Κρήτη και να παρουσιάσουν την επιτυχημένη ιταλική στρατηγική για την τοπική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την συνεργασία με τους δήμους, τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα, της επιχείρησης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε συνάντηση στον Δήμο της Μπολόνιας με τον δήμαρχο Ματέο Λεπόρε και την συνεργάτιδά κα Αναλιζ Μπόνι αρμόδια για τα ευρωπαϊκά Θέματα.

Οι Ιταλοί ξενάγησαν την αποστολή της Κρήτης  στο Δημαρχείο, ενώ έγινε γνωστό ότι  έχει αξιολογηθεί ως νούμερο ένα ιταλικός Δήμος ικανοποίησης από τους δημότες – κατοίκους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos