Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε διαδικτυακή εκδήλωση για την χρήση-αξιοποίηση του υδρογόνου
από τη τηλεδιάσκεψη

Η Κρήτη διατηρεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέες υποσχόμενες φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες όπως η αξιοποίηση της χρήσης υδρογόνου. Προϋπόθεση, ικανή και αναγκαία συνθήκη: η προτεραιοποίηση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στην ενεργειακή μας ατζέντα» ανέφερε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης στη  διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Βιομηχανικός Σύνδεσμος “Hydrogen Europe” με θέμα “Υδρογόνο και Ελληνική Ναυτιλία – στο δρόμο της παγκόσμιας πρωτοπορίας” την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Επίσης τόνισε ότι: «Πρακτικές εφαρμογές του υδρογόνου μπορούν να υλοποιηθούν στο νησί μας, στην Κρήτη, όπως :

  • Πρατήρια Υδρογόνου κατά μήκος του νέου ΒΟΑΚ
  • Σε λεωφορεία ΚΤΕΛ αστικά και υπεραστικά
  • Σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο μεγάλο στόλο των rent a car
  • Στη λειτουργία Βιοτεχνικών Επιχειρ. Πάρκων με ενέργεια από υδρογόνο
  • Στα Λιμάνια της Κρήτης
  • Στο Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης στο Καστέλι»

Στόχος της εκδήλωσης ήταν  η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ελλάδας, η οποία μπορεί να μεταβάλλει σημαντικά την ενεργειακή δομή της χώρας.

Ο Γιώργος Αλεξάκης ολοκλήρωσε την εισήγηση του με την παρότρυνση για συνεργασία όλων μαζί – εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Επιστήμονες – υπηρεσίες – πολίτες / καταναλωτές για τον κοινό αυτό στόχο προς την κλιματική ουδετερότητα των περιοχών μας και τη δημιουργία ενός Συνεργατικού Μηχανισμού – CLUSTER και μια Αλυσίδα Αξίας για το Υδρογόνο στην Κρήτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα οι Μαρία Σπυράκη Ευρωβουλευτής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γεν. Γραμματέας Λιμένων ΥΝΝΠ, Γιώργος Κασσαπίδης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης Γενικός Γραμματέας Hydrogen Europe, Μέλισσα Βερύκιος εκπρόσωπος εταιρείας επενδύσεων υδρογόνου κ.ά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos